Pilát Gábor - Egy Férfi és egy Nő: A világ az elme projekciója, azaz az elgondolásaid visszatükröződése

Forrás: Shutterstock -
Egy férfi és egy nő Pilát Gábor magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

A világ az elme projekciója, azaz az elgondolásaid visszatükröződése. Csakhogy az erőtlen elme nem tudja kontrollálni a saját kivetített képét, így nem is tud megvalósulni az eredeti gondolat.

Ekkor az ember nem a kudarc miatt háborgó, célt vétett elméjét csendesíti le, és erősíti meg, hanem leértékeli magát, esetleg lejjebb ad a vágyaiból.

Aztán még lejjebb. Aztán még lejjebb, és abból a kisgyerekből, aki megállíthatatlanul tett, visszautasíthatatlanul kért, önzetlenül és őszintén adott, lett egy olyan felnőtt, aki gyakran molyfing, aki az amúgy legjobban vágyott céljait se meghaladott akarattal áll neki elérni: nem tudom, sikerülhet-e, esetleg megpróbálom...

A világ az elme projekciója, azaz az elgondolásaid visszatükröződése Forrás: Shutterstock

Semmit nem tudsz uralni, amit és amiről nem tudsz mindent, így magadat sem. Ahhoz, hogy önuralmat gyakorolj, meg kell figyelned, meg kell ismerned és kontrollt kell szerezned a saját elméd felett. Ezek után a tiszta szándékod puszta ténye már képes lesz arra, hogy magához vonzza annak tárgyát. Már nem a lépteidre figyelsz, nem a járásodon akarsz javítani, és nem is a futótechnikádat csiszolgatod, hanem repülsz.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.