Egy férfi és egy nő Pilát Gábor magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Mekkora lemondásra van szükség ahhoz, hogy egy nő a szülés miatt átmenetileg „feláldozza" a szabadságát, a testét, a karrierjét, és az ébredés utáni nyugodt kávézását? Valószínűleg akkora, amekkorát mi, férfiak csak megpróbálhatunk elképzelni. És akkor miért?! Mert egy igazi csodát kap cserébe. Egy gyermeket.

A párkapcsolattal sincs ez másképp. Ott is lehetnek szükségszerű kompromisszumok, amik viszont a közösen megélt szeretet és boldogság hiányában kezelhetetlen visszatartásokká, elfojtásokká és nehézségekké korlátozódnak.

A párkapcsolatban is lehetnek szükségszerű kompromisszumok Forrás: Shutterstock

Ezért a magunk és a másik védelmében is csak úgy érdemes a párkapcsolati kompromisszumokba belemenni, ahogy a nő a gyerekvállalásba.

A nő, aki gyermek nélkül nem lehet anya, mint ahogy a szex is csupán önkielégítés társ nélkül, és a létezés is értelmezhetetlen fogalom lét nélkül. Aggódnod viszont nem kell, hogy melyik utat válaszd, mert a saját sorsod szereposztásánál csak első lehetsz!

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.