Pilát Gábor: Egy Férfi egy Nő - Az aggodalom nem tudja megsemmisíteni a holnap problémáit

Forrás: Shutterstock -
Egy férfi és egy nő Pilát Gábor párkapcsolat szerelem magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Az elme nagy mágus. Kivetít a jövőbe egy projekciót, elkezd aggódni miatta, hogy mi lesz, ha mégsem sikerül megvalósítani, majd beemeli ezt a félelmet a jelenbe, és természetesen szorong miatta. Az aggodalom nem tudja megsemmisíteni a holnap problémáit, viszont képes semmissé tenni a ma nyugalmát.

Valaki beadja a jelentkezését egy munkahelyre, és azonnal elkezd aggódni, hogy egyáltalán be fogják-e hívni. Sőt, már azon is, hogyha behívják és felveszik, akkor jól döntött-e, hogy ide jelentkezett.
Párkapcsolatra vágyik, de rögtön melléteszi a sikertelenség lehetőségét, ezzel jócskán csökkentve a saját esélyeit. Persze azon is elgondolkozik, mi lesz akkor, ha összeházasodnak, és egy reggel felébredve döbben rá, hogy nem jól döntött.

Az aggodalom nem tudja megsemmisíteni a holnap problémáit Forrás: Shutterstock

A vágy az élvezet emléke, és ennek a lenyomata, a félelem pedig a fájdalom és a kudarc emléke, illetve a jövőbe való kivetítése. Ha ilyen jelenséget figyelsz meg magadon, van esélyed lefülelni a mágust.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.