Csinos diáklány gáláns partnereket keres. Jelige: "Vágy/álom"

film filmművészet mozi szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A modern Csipkerózsika pénzért hagyja, hogy alvás közben kéjenc öregemberek élvezkedjenek rajta - legalábbis ebben a 18 éven felülieknek szóló ausztrál moziverzióban. Sleeping Beauty, kritika.

Tipp! Képek a pécsi gyilkosságról. Kattints a galériáért!




A film modern Csipkerózsikája egy ausztrál egyetemista lány, gyönyörű arccal és porcelánfehér testtel, viszont annál nehezebb sorssal: Lucy hiába dolgozik az iskola mellett többek között orvosi kísérletek alanyaként, takarítónőként és szexet is vállaló hoszteszként, mégis szegénységben tengeti a mindennapjait. Hogy ennyi munkából miért nincs elég pénze, azt nem magyarázza el nekünk a film, történik valami utalás egy problémás anyára, de ennyi.

sleepingbeautyfilm.com
sleepingbeautyfilm.com

Nem csak erre nem kapunk magyarázatot, Lucy motivációi, emberi viszonyai, sőt igazából az egész személyisége rejtve marad előttünk a film végéig. Egy teljesen zárkózott lányt látunk, akinek mintha nem is lennének rendes társas vagy családi kapcsolatai, érzései is csak valahol nagyon mélyen. Egy ilyen karakterrel pedig meglehetősen nehéz azonosulni, és ebben a filmben nem is sikerül: végig kívülről nézzük a Lucyval történő eseményeket, egyre nagyobb közönnyel. Ez nemcsak a főhős karakterének, de a film hangvételének is köszönhető: az egész történetet belengi valamiféle szenvtelen szürrealizmus, a realista módon ábrázolt környezetben olyan mondatok hangzanak el a szereplők között, amelyek nagy részéről egyszerűen nem tudjuk, nem értjük, hogy mire vonatkoznak.

Tudj meg minden fontosat már a hírfolyamodból! Kövess minket iWiWen és Facebookon!



Kimondás helyett sejtetés, ez akár izgalmas is lehetne, de a Julia Leigh által írt és rendezett filmet nézve egyre inkább az az érzésünk, hogy a nagy titokzatoskodás mögött igazából nincs is semmi - a film végére pedig ez határozottan be is bizonyosodik.

Tipp! A világ legszebb pici cicijei! Kattints a galériáért (18+)




sleepingbeautyfilm.com
sleepingbeautyfilm.com

Noha a film pont ezzel a "diáklány a titokzatos vágyak és a prostitúció útvesztőiben" címkével és Emily Browning meztelen testével akarja (nem túl őszinte módon) eladni magát, közben semmi erotikus nincs benne: bármiféle szexussal kapcsolatos dolog ebben a filmben a kiszolgáltatottságról és kétségbeesésről szól. Így hiába a kétségtelenül tehetséges és gyönyörű főszereplőnő minden tiszteletet megérdemlő, és a szó több értelmében is kitárulkozó színészi teljesítménye, a Sleeping Beauty végül annyi benyomást hagy, mint egy röpke délutáni álom: kusza, van benne pár ágyjelenet, nem érteni, miről akart szólni, és gyorsan feledésbe is merül.

Tippünk: Nézd meg a film előzetesét!


szólj hozzá: Sleeping Beauty



Kiknek ajánljuk?

- akik kíváncsiak rá, milyen filmet készített rendezőként Az orvvadász írónője
- akik szeretnék minél hosszabban bámulni Emily Browning meztelen testét
- akik gerjednek a látványos szimbólumokra

Kiknek nem ajánljuk?

- akik nem akarnak unatkozni
- akik valami ötletgazdag végeredményt remélnek egy felnőtt Csiperózsika-mesétől
- akiket idegesít a művészkedés

Tipp! Annie Leibovitz sztárokról készült különleges fotói. Kattints a galériáért!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.