Hatalmas károkat okozott a vihar - Többen megsérültek és emberáldozatot is követelt

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
vihar időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fák dőltek ki, vezetékek rongálódtak meg, többen megsérültek, és egy halálos áldozatot is követelt a vihar július 8-án. Több helyen még csütörtökön is jelentős fennakadások várhatóak. 

A délutáni vihar csúcsidőszakában 189 riasztást kaptak a mentők a fővárosból és környékéről, ezek közül 63 lehetett összefüggésben a viharral. Tájékoztatása szerint jellemzően ledőlt fák, leesett faágak, kő- és üvegtörmelékek, a szél által felkapott tárgyak okoztak sérülést, közölte Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A zord időjárás egy halálos áldozatot is követelt: a XIX. kerületben egy lakás pincéjében a felgyülemlett csapadékvíz miatt egy embert halálos áramütés ért.

Mi a helyzet a budapesti közlekedéssel?

Folyamatos a tegnapi károk helyreállítása. Jelenleg is számos felszíni járat nem, vagy csak módosítva közlekedik, továbbá a pótlóbuszok a menetrendhez képest ritkábban indulnak. A gyors és kényelmes utazás érdekében a felszíni járatok helyett a metróvonalak igénybevételét ajánlja a BKK.
Az M3-as metró, valamint a H6-os, a H7-es, a H8-as és a H9-es HÉV ismét a teljes vonalon jár.
A teljes vonalon pótlóbusz közlekedik a 72-es, a 77-es, a 80A, a 81-es és a 82-es trolibusz helyett.
A 41-es villamos helyett Budafok kocsiszín és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között pótlóbusz közlekedik.
A XXII. kerületben a Háros utcán, a Liszt Ferenc utca kereszteződése után ELMŰ oszlopok kidőlése miatt az 58-as, a 141-es és a 158-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Liszt Ferenc utca megállóhelyet áthelyezték.
Törökbálinton a 88-as, a 140-es, a 140B és a 172-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik, nem érinti az Ady Endre utca megállóhelyet.
A BKK arra kér minden utast, hogy mielőtt elindulnak, tájékozódjanak a honlapról vagy mobilapplikáció segítségével.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Fejér megyében 9400-ról 431-re csökkent az áramkimaradások száma. Itt a katasztrófavédelem folyamatosan dolgozik a szolgáltatóval a károk helyreállításán - tette hozzá. Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője azt mondta: épületekre és utakra dőlt fák miatt érkeztek bejelentések, továbbá elöntött pincékhez, alagsori helyiségekhez riasztották az egységeket - számolt be az MTI.

Egy épület a XX. kerületben teljesen lakhatatlanná vált, a IX. kerületben egy gázvezetéket rongált meg egy kidőlt fa, a fővárosi tűzoltóknak gázömlést is meg kellett szüntetniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.