Sokan azt gondolják, az igényes összeállításokhoz pénz kell, semmi más. Pedig turkálókban párezer forintért is lehet olyan göncökre bukkanni, hogy megforduljanak utánad az utcán. Tavaly ilyenkor három belvárosi second hand üzletben jártunk, és összeállítottuk azokat az ünnepi szetteket, amiket mi is bármikor felvennénk.

Egy kisfekete mindenkinek kell!

A Király utca 42.-ben található Gardrób igazi kincsesbánya, ha az ember márkás ruhákra, igényes holmikra vadászik. Itt bukkantunk rá egy meseszép, nagyon szexi, csipkebetétes kisfeketére, amit szőrmével kombináltunk: a pihe-puha poncsó és a szintén szőrből készült clutch vagánnyá teszi a szexi miniruhát. Már csak egy fekete harisnya és egy tűsarkú kell!

Cipő: 6890 forint, csipkeruha: 3690 forint, Karkötő: 1190 forint, Poncsó: 8890 forint, Clutch: 1890Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Laza szett, csodás kiegészítők

 A Nagymező utca 10.-ben található Ruhagaléria kínálatához nem elég pár perc, de megéri keresgélni - az árak nagyon barátiak! Az éjkék és a királykék nemcsak ünnepi színek, de sokkal izgalmasabbak, mint a fekete. Ha nincs kedved idén szűk cuccokban feszengeni, válassz valami lazább, egyszerűbb ruhát, és játssz a kiegészítőkkel!

Éjkék cipő: 3200 forint, Nyaklánc: 1700 forint, Kék ruha: 2450 forintFotó: Margitay Klára/Life.hu

Merész páros

A Práter utca 9.-ben igazi kincsesbányára bukkansz, ha ellátogatsz a Vintage Shopba. A fellépőruháktól kezdve a legegyszerűbb darabokig itt mindent megtalálsz, és legalább egy fél délelőtt kell ahhoz, hogy alaposan átnézd a vintage csodákat. Mi egy igazi bőrszoknyát párosítottunk egy csupaflitteres szettel (amihez a megszólalásig hasonlót árul több fast fashion üzlet is a többszöröséért), és hogy megtörjük a fekete uralmát, egy tűzpiros clutchcsal színesítettük az összképet. 

Flitteres felső: 3000 forint, Bőrszoknya: 4200 forint, Cipő: 1600 forint, Táska: 1400 forint, Karkötő: 800 forintFotó: Margitay Klára/Life.hu

+ 1 szett szilveszterre

Bár karácsonyi kreációkat vadásztunk, erre a meggypiros flitteres ruhára azonnal lecsaptunk a Vintage Shopban, hiszen ez a darab épp tökéletes az év utolsó napjára. A műszőrme pedig divatosabb, mint valaha, így ehhez a ruhához is remekül passzol egy ilyen kiskabát. 

Piros ruha: 4000 forint, Szőrme: 4000 forint, Cipő: 1600 forintFotó: Margitay Klára/Life.hu