Csinos szettek karácsonyra - egy budapesti turitúra kincsei

karácsony használtruha bolt vintage Turi second hand
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan azt gondolják, az igényes összeállításokhoz pénz kell, semmi más. Pedig turkálókban párezer forintért is lehet olyan göncökre bukkanni, hogy megforduljanak utánad az utcán. Tavaly ilyenkor három belvárosi second hand üzletben jártunk, és összeállítottuk azokat az ünnepi szetteket, amiket mi is bármikor felvennénk.

Egy kisfekete mindenkinek kell!

A Király utca 42.-ben található Gardrób igazi kincsesbánya, ha az ember márkás ruhákra, igényes holmikra vadászik. Itt bukkantunk rá egy meseszép, nagyon szexi, csipkebetétes kisfeketére, amit szőrmével kombináltunk: a pihe-puha poncsó és a szintén szőrből készült clutch vagánnyá teszi a szexi miniruhát. Már csak egy fekete harisnya és egy tűsarkú kell!

Cipő: 6890 forint, csipkeruha: 3690 forint, Karkötő: 1190 forint, Poncsó: 8890 forint, Clutch: 1890 Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Laza szett, csodás kiegészítők

A Nagymező utca 10.-ben található Ruhagaléria kínálatához nem elég pár perc, de megéri keresgélni - az árak nagyon barátiak! Az éjkék és a királykék nemcsak ünnepi színek, de sokkal izgalmasabbak, mint a fekete. Ha nincs kedved idén szűk cuccokban feszengeni, válassz valami lazább, egyszerűbb ruhát, és játssz a kiegészítőkkel!

Éjkék cipő: 3200 forint, Nyaklánc: 1700 forint, Kék ruha: 2450 forint Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Merész páros

A Práter utca 9.-ben igazi kincsesbányára bukkansz, ha ellátogatsz a Vintage Shopba. A fellépőruháktól kezdve a legegyszerűbb darabokig itt mindent megtalálsz, és legalább egy fél délelőtt kell ahhoz, hogy alaposan átnézd a vintage csodákat. Mi egy igazi bőrszoknyát párosítottunk egy csupaflitteres szettel (amihez a megszólalásig hasonlót árul több fast fashion üzlet is a többszöröséért), és hogy megtörjük a fekete uralmát, egy tűzpiros clutchcsal színesítettük az összképet.

Flitteres felső: 3000 forint, Bőrszoknya: 4200 forint, Cipő: 1600 forint, Táska: 1400 forint, Karkötő: 800 forint Fotó: Margitay Klára/Life.hu

+ 1 szett szilveszterre

Bár karácsonyi kreációkat vadásztunk, erre a meggypiros flitteres ruhára azonnal lecsaptunk a Vintage Shopban, hiszen ez a darab épp tökéletes az év utolsó napjára. A műszőrme pedig divatosabb, mint valaha, így ehhez a ruhához is remekül passzol egy ilyen kiskabát.

Piros ruha: 4000 forint, Szőrme: 4000 forint, Cipő: 1600 forint Fotó: Margitay Klára/Life.hu
Karácsonyi manikűr pillanatok alatthttp://www.life.hu/advent/szepseg/20141208-karacsonyi-manikur-gyorsan-esztergalyos-viktoria-segit.htmlKarácsonykor sütünk-főzünk, ajándékokat csomagolunk, díszítjük a fát… Mire mindennel elkészülünk, már csak egy gyors szépítkezésre marad időnk, abban pedig szerintem mindannyian egyetértünk, hogy szeretünk csinosan ülni az ünnepi asztalhoz. Ma egy olyan manikűrt mutatok, amivel szinte pillanatok alatt elkészülhetsz, és mégis roppant mutatós lesz.SzépségOrigoA hónap színe: a sötétkékhttp://www.life.hu/advent/szepseg/20141204-divat-es-trend-a-honap-szine-a-sotetkek.htmlCéges partik, karácsonyi ünnepségek, majd a családi összejövetelek és a szilveszter - ezek azok az alkalmak, amikor többnyire a biztonságos feketét öltjük magunkra. Ha ragaszkodsz a sötét színekhez, idén variálj kicsit: válaszd az álomszép éjkéket!Szépség--Pénztárcabarát szépségpraktikák, amiket mindenképp próbálj ki karácsony előtt!http://www.life.hu/advent/szepseg/20141202-karacsony-elott-pakolas-hidratalas-hajformazas-ezeket-probald-ki.htmlJó volna egyszer úgy felkészülni az ünnepre, hogy december első felében jusson idő fodrászra, manikűrösre, kozmetikusra és masszázsra is, ám a rohanás, a munka és a pénztárcánkat nem kímélő vásárlás sajnos ezt nem mindig teszi lehetővé. De sose bánkódj - most mutatunk néhány olyan szépségtrükköt, amik az ünnepi hajtás előtt kicsit felturbóznak kívül-belül!SzépségOrigoVisszafogott ragyogás az ünnepek alatt - használd okosan a csillámokat!http://www.life.hu/karacsony/szepseg/20141212-igy-hasznald-a-csillamport-highlightert-larion-oscar-tippjei.htmlAz ünnepek alatt többnyire kicsit erőteljesebben sminkelünk, szilveszter este pedig olykor-olykor megszalad a csillámpor. Idén azonban a letisztult elegancia a divat, de azért nem kell nélkülözni a ragyogást, persze csak mértékkel! Larion Oscar sminkmester elárulta, milyen anyagokkal érdemes dolgoznunk idén, és megmutatta kedvenc ünnepi sminkjeit is. SzépségOrigo5 szuper sminktrükk karikás szemekrehttp://www.life.hu/trend/20151114-5-szuper-sminktrukk-karikas-szemek-ellen-larion-oscar-tippjei.htmlBelenézel a tükörbe, és csak a karikákat látod? Nem tudod, hogyan szüntesd meg vagy fedd el a fáradtság nemkívánatos jeleit? Több tényező is felelős lehet a szem alatti karikák és duzzanatok kialakulásáért, de ne aggódj, mindenre van megoldás; fogadd meg Larion Oscar sminkmester tanácsait! TrendThinkstockSzínorgia novemberben - Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/trend/20151113-heti-stilusmustra-szerepel-benne-jennifer-lawrence-christina-aguilera.htmlA héten a sztárok többsége mellőzte a feketét, és szebbnél szebb színekben pózolt a vörös szőnyegen. A fehér ugyanolyan népszerű, mint a nyári hónapokban, de különleges árnyalatok is akadtak bőven a heti palettán. Következzen a Life.hu stílusmustrája. TrendAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.