befőttes üveg karácsony advent DIY ünnep hógömb csináld magad dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyerekek és felnőttek is imádják, dekorációként és ajándékba is adhatod: ez bizony a hógömb! Nem kell rá ezreket költened, készítsd el saját kezűleg!

Erre lesz szükséged:

  • Csillámpor, tasakos műhó (vagy bármilyen műanyagreszelék)
  • Egyedi formájú befőttes üveg vagy palack (tetővel, dugóval)
  • Epoxi ragasztó
  • Desztillált víz
  • Egy kevés glicerin
  • Apró díszek (játékfigurák, szárított termések, bizsuk, gyöngyök, bármi, ami belefér az üvegbe)
Forrás: artsyants.com

Így csináld:

Az üvegbe szánt tárgyakat ragaszd rá a kupak belső felére, ehhez használj vízálló epoxi ragasztót. (Ha fémből készült tárgyat szeretnél a gömbbe tenni, érdemes előtte valamilyen rozsdásodásgátló szerrel kezelned.)

Forrás: artsyants.com

Ezután szórj az üvegbe műhavat vagy/és csillámport, és töltsd tele az üveget desztillált vízzel, majd tegyél hozzá egy kiskanál glicerint. Annak érdekében, hogy a hópelyhek ne ragadjanak össze, a műhavat és csillámot keverd össze a glicerinnel, és úgy töltsd fel a desztillált vízzel.

Forrás: artsyants.com

Végül csavard rá szorosan a fedelet, és ha biztosra akarsz menni, ragaszd is rá.

Forrás: artsyants.com

Gyönyörű lett, nem igaz?

Káprázatos csillogó mécsestartó házilaghttp://www.life.hu/karacsony/dekor/20151207-csinald-magadkaracsonyi-mecsestarto.htmlHa Advent idején igazán meghitt hangulatot szeretnél varázsolni otthonodba, a bolti mécses- és gyertatartók helyett készíts saját kezűleg káprázatos karácsonyi dekorációt. Csak egy kis ügyesség kell hozzá, és otthonod gyönyörű ünnepi fényekben fog úszni. Dekor--Karácsonyi cukiságcunami: pingvin villanykörtébőlhttp://www.life.hu/karacsony/dekor/20151202-csinald-magad-karacsonyi-disz-villanykortebol-pingvin.htmlVan gyerek a családban? Akkor itt a tökéletes hétvégi program! Készítsetek übercuki karácsonyi pingvindíszeket villanykörtéből!Dekor--Csipkecsoda karácsonyra - Káprázatos havas fenyők http://www.life.hu/karacsony/dekor/20151130-csinald-magad-kreativ-fenyofak-tortacsipkebol.htmlBár a boltok polcain szebbnél szebb csillogó díszek sorakoznak, a szívünkhöz mégiscsak azok a dekorációk állnak a legközelebb, amelyeket saját kezűleg készítünk el. Az alábbiakban egy hihetetlen dekoratív és mutatós csipkecsodát ajánlunk a figyelmedbe. Dekor--Készítsd el 2015 legkreatívabb adventi koszorúját!http://www.life.hu/karacsony/dekor/20151124-life-hu-karacsonyi-adventi-koszoru-keszito-verseny.htmlAdvent közeledtével alig várod, hogy végre egy újabb kreatív csodával kápráztasd el családod és barátaid? Minden évben saját kezűleg állsz neki elkészíteni az ünnepi időszak egyik legjellegzetesebb dekorációját? Akkor ez a felhívás most neked szól! Dekor--Az év legtrendibb adventi kalendáriuma - készítsd el saját magad!http://www.life.hu/karacsony/dekor/20141121-hazi-keszitesu-adventi-kalendarium-igy-csinald.htmlAz ünnepi készülődésnek nem abból kellene állnia, hogy fel-alá futkosol az ünnepi hangulat megteremtéséhez szükséges dekorációkért. Idén - ha teheted - csináld másképp! Dekor--Így díszíts gyöngyökkel idén!http://www.life.hu/karacsony/dekor/20131127-igy-diszits-gyongyokkel-iden.htmlGyöngysorokat nemcsak a karácsonyfára aggathatsz: a kisebb-nagyobb gyöngyök az ünnepi asztalt vagy az ablakpárkányt is feldobhatják. Dekor--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.