Látogasd meg az ország legszebb és legérdekesebb kültéri karácsonyfáit

Fotó © Müpa, Posztós János -
karácsony fotó ünnep karácsonyfa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mesés díszek és formák - talán ezzel a két szóval lehetne legjobban jellemezni a következő alkotásokat. Mielőtt otthon elkészíted a saját ünnepi dekorációdat, lesd meg ezeket a csodákat. 

Müpa karácsonyfa/ Hello Wood

December 4. - December 31.

Müpa

A csaknem négyemeletnyi magasságú, húsz négyzetméter alapterületű, öt méteres átmérőjű installáció egyedülálló látványosságot jelent a Müpa Sátor és a jégpálya közelében. A rengeteg családi és gyermekprogram között biztosan lesz idő megcsodálni a Müpa egyedi tervezésű karácsonyfáját, amelyet 110 méteres fényszalag világít meg. A 167 kockából álló és 45 lightboxot tartalmazó építménybe három irányból be is lehet menni, a tervezők kifejezetten a gyermekeknek szólóan is kialakítottak egy alacsonyabb bejáratot.

A Müpa egyedi tervezésű karácsonyfája Fotó © Müpa, Posztós János

Az ország karácsonyfája

November 28. - Január 6.

Parlament előtti tér

Tizenhat méter magas és 4,4 tonna súlyú az ország karácsonyfája, amely idén a Fejér megyei Sárszentmihályról érkezett Budapestre. A fenyőfát az MH Katonai Közlekedési Központ munkatársai egy speciális tehergépjárművel szállították fel Budapestre, az Országház elé november 25-én, pénteken. A mintegy 50 centiméteres törzsvastagságú ezüstfenyőt egy nyugdíjas nő ajánlotta fel: a fát 36 évvel ezelőtt, lánya születésekor ültette kertjében, ám napjainkra mérete miatt veszélyessé vált, így arra gondolt, hogy az ország karácsonyfájaként idén méltó dísze lehet a Kossuth térnek.

Az ország karácsonyfája az Országház épületénél Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Vörösmarty tér

November 11. - Január 01.

Vörösmarty tér

A Vörösmarty tér Budapest egyik legelegánsabb gyalogos zónája. Itt rendezik meg minden decemberben a Budapesti Karácsonyi Vásárt, ahol számtalan finomságot és eredeti kézműves terméket lehet vásárolni. A téren kizárólag kézműves termékekkel találkozhatsz, így biztosan találsz majd különlegességeket. Emellett egy gyönyörű karácsonyfa is vár rád, hogy mégjobban átjárjon az ünnepi hangulat.

Adventi- és Karácsonyi Vásáron a belvárosi Vörösmarty téren Fotó: MTI/Mohai Balázs

/1612/Gy_ny2016129103641

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.