Csonka András: "Dallamok, illatok, képek, érzések, amiket várunk, amik után áhítozunk"

Forrás: Instagram/Csonka András -
karácsony advent meghitt Csonka András üzenet szeretet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Drága olvasók! Ha karácsony, akkor szinte automatikusan hadarjuk a szokásos „békés, boldog", sőt „áldott", vagy éppen „meghitt" ünnepekre vonatkozó jókívánságainkat, és bele sem gondolunk az egészbe, mert az jár a fejünkben, hogy a másod-unokatesónak csak kéne még valami. Meg hogy apámék a lelkemre kötötték, hogy nézzem át az égőfüzért, hiszen tavaly sem működött már, esetleg, hogy el ne felejtsek celluxot is venni a csomagolópapír mellé. Hajszoltság, nyűggé váló rohanás, tülekedés, időhiány. Tényleg ez lenne a karácsonyra készülődő áhítat? 

Bizony, sokszor már csak ez. Nem fogok itt okoskodni, tudom, hogy egy nagy család, pláne, ahol kisgyerekek vannak, egészen másképp gondol az egészre, és talán a szenteste öröme elfedi az azt megelőző őrültek házát, de azt hiszem, mindannyiunknak érdemes magába szállni, egy kicsit lehiggadni, és átadni magunkat azoknak az érzéseknek, emlékeknek, amik sokszor nem is a valóságban léteztek, hanem egy film képkockái vagy a lemezjátszó tűje őrizte azokat meg nekünk.

Dallamok, illatok, képek, érzések, amiket várunk, amik után áhítozunk. Emlékek.

Csonka András: "Tisztelet és őszinte szeretet kell!" Forrás: Instagram/Csonka András

A tél első havas éjszakája, amikor apám megfogta a kezemet, és kivitt az Ifiparkba, ami ott volt a közelünkben, és hóembert épített velem. Csak mi ketten. Mennyire hiányzott ez a meghittség, ez a haverság a kapcsolatunkból azután később. Mindig ezt kergettem, erre vágytam. No és mindig a karácsony juttatja eszembe. Figyeljünk egymásra, ne szólamok legyenek a karácsonyi jó kívánságok!

Tisztelet és őszinte szeretet kell!

De nemcsak azon a három napon, hanem mindig, az összesen, ne legyen kijelölt ünnep a szeretetre! A hétköznapokat is éljük meg ennek a jegyében. Az empátia, a szeretet, a tolerancia jegyében. Úgyhogy azt kívánom mindannyiótoknak: EGÉSZ ÉVBEN LEGYEN KARÁCSONY!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.