Egy kis kényeztetés neked is jár! Így hozd bombaformába az arcbőrödet az ünnepekre

Forrás: Thinkstock -
karácsony szépségápolás ünnep bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közelednek az ünnepek, az év legmeghittebb időszaka, amikor a lelkünket és a testünket is ünneplőbe öltöztetjük. De ne feledkezz meg a bőrödről sem, ami télen még több ápolást igényel.

Általános teendők:

  • Télen se feledkezz meg a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről, ami belülről hidratálja a bőrödet.
  • Emellett fontos, hogy tápláló krémekkel is kényeztesd a bőrödet.
  • Radírozz heti rendszerességgel. Az elhalt hámsejtek eltávolítása után sokkal hatékonyabban fejtik ki jótékony hatásukat az érzéki, tápláló olajok, krémek.
Télen se feledkezz meg a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről Forrás: Thinkstock

Használj fürdés után vízmegtartó, tápláló testápolókat, amik lehetnek gazdag, krémes állagúak, de akár olajos bázisúak is.

  • Fordíts hangsúlyt a dekoltázsra, valamint a kéz ápolására is.
  • Az év ezen időszakában használj száraz olajokat és szérumokat a bőrápoláshoz. Pillanatok alatt visszaállítják a bőr pH-értékét, energiával telítetté, ragyogóan üdévé varázsolják a bőrt. Masszírozó, paskoló mozdulatokkal vidd be az olajat, a szérumot a bőrbe, így egy feszesítő arctornában is részed lehet. Az antioxidánsokban gazdag, érzéki aromák pedig azonnal hatnak a bőrre. Ilyenek a ginszeng, a gyömbér, a bambusz, a levendula, a kamilla, a kókusz, a narancs, az angol levendula és a rózsa.

A bőrtípusnak megfelelő arcápolás:

Az arcbőrt kényeztesd a korosztályodnak és a bőrtípusodnak megfelelő arckrémekkel. A bőrtípus változását persze befolyásolhatják az évszakok, az időjárás, a lelki egyensúly, a hormonok, a stressz, az étrend, az életmód, az életkor, a bőr víztartalma, valamint a faggyúmirigyeink működése is. Ezeket érdemes figyelembe venni.

Az arcbőrt kényeztesd a korosztályodnak és a bőrtípusodnak megfelelő arckrémekkel Forrás: Thinkstock
  • A normál bőr: Tulajdonságát tekintve egyensúlyban van a zsír- és a víztartalom, ezért pórusai zártak, bőre egyenletes és üde. Ideálisak számára a normál bőrre való kozmetikumok.
  • A száraz bőr: Tulajdonsága, hogy könnyebben sérül, hámlik, húzódik, zártak a pórusok, a bőr kissé érdes. Minden esetben bőrnyugtató, bőrpuhító, B-vitamin-tartalmú, tápláló, nedvességmegtartó krémeket, arcolajakat használj.
  • A zsíros bőr: Nedvességtartalma jó, pórusai tágak, az arc fénylik. A rendszeres arctisztítás elengedhetetlen számára, jót tesz, ha vérkeringést serkentő, fertőtlenítő hatású, vizes készítményekkel ápolja bőrét. Valamint az agyagos arcpakolások is hasznosak lesznek.
  • Korpázóan zsíros bőr: Figyelj az elhalt hámsejtek eltávolítására, a rendszeres radírozásra. A kíméletes arcápolás és a testesebb hidratálókrém használatával optimalizálható a bőr szerkezete.
Zsíros bőrhöz az agyagos arcpakolások is hasznosak lesznek Forrás: Thinkstock
  • Kombinált bőr: A T-zóna zsírosabb, az arc többi része normál szerkezetű. A zsírosabb részekre használjon mattító, faggyúháztartást szabályozó primert.
  • Érzékeny bőr: Nagy gondot kell fordítani az összetevőkre, kerülni kell az alkoholtartalmú készítményeket, a durva szemcsés bőrradírokat, a szappant, az illatanyagokat tartalmazó kozmetikumokat. Védje a bőrét magas fényvédő krémekkel. Arckrémben az illatanyagmentes, bőrkímélő, hipoallergén, bőrnyugtató tartalmú készítményeket érdemes használni.
  • Érett bőr: Az elmélyülő ráncocskák, az erőteljes nedvességvesztés miatt érdemes a bőrtömörséget visszaállító, nedvességmegtartó, ránctalanító arckrémeket, arcolajakat használni, külön nappali krémet, extra fényvédelemmel, este pedig tápláló éjszakai krémet.

Ne feledd, az ideális, szép bőr megtartásához, kialakításához csak egy kis odafigyelésre és rendszeres ápolásra van szükség. Ragyogj természetesen az ünnepek alatt is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.