Egy jól eltalált könyv az egyik legemlékezetesebb, és legszemélyesebb ajándék is lehet. Íme néhány ötlet karácsonyra, hölgyeknek, gyerekeknek és férfiaknak.

Hölgyeknek

Claire Douglas: Ikrek

Miután Abinak meghal az ikertestvére, elköltözik Londonból. Új ország, új emberek, itt ismerkedik meg Beatrice-szel és annak ikertestvérével, Bennel. Hármunk között egy igazán különös barátság alakul ki. Azonban fenyegető üzenetek és titkos eltűnések félemlítik meg őket. Abi egyre zavarba ejtőbbnek érzi az ikertestvérek közötti szoros kapcsolatot, és mivel szerelmes Benbe, kétségbeesetten próbál megfelelni új barátai szeszélyeinek. 

Nagymama legfinomabb süteményei

Hányszor mondjuk, hogy a nagyi sütije a legfinomabba  világon!  Ebben a könyvben a nagymamák legfinomabb, hagyományos és modern receptjeit gyűjtötték össze. Egyszerű hozzávalókból nagyszerű sütik, unokák, gyerekek és nagyapák legnagyobb örömére! kevesebb

Nagymama legfinomabb süteményeiForrás: Alexandra

Vavyan Fable: Galandregény

Denisáék nyaralnak. Martin egyedül marad ám hamarosan bebizonyíthatja, hogy képes helyettesíteni szuperzsaru nővérét. Magától értetődik, elvégre ő egy überkopó. A perverz ikrek, akik ráadásul halottak, trillió teendővel halmozzák el az ifjú nyomozót. Piti gengszterek, üzletemberként köztisztelt maffiózók, sorozatgyilkosok és más latrok kerülnek a figyelem középpontjába.

Neon színező - Fantázia

Egy új színező felnőttöknek! Keltsd életre saját fantáziavilágodat! A fekete alapra rajzolt finom, fehér vonalak világító neonszínek segítségével ragyogó műalkotásokká változnak. Neonszínű filctoll vagy szövegkiemelő segítségével olyan színhatásokat érhetsz el, amelyek fényárba borítják a tündéreket, egyszarvúakat és a többi mesebeli lényt. 

Gyerekeknek

Patrícia Geis: Jóéjtpuszi mindenkinek

Este van. Ilyenkor Cirmos, Tapsi, Röfi és Maci is aludni készül. A gyerkőcöknek be kell takarnia őket, és jóéjtpuszit kell adniuk nekik, majd teljesíteniük kell a kívánságukat! Békés, nyugodt álmokat mindenkinek! Amíg a gyerekek a mesét hallgatják, a szereplők kartonfiguráit és a kipattintható kellékeket becsúsztathatják a neki tetsző helyre. 

Mesevár - Lili, a tökéletes hercegnő és az elveszett gyémántok

A különleges alakú Mesevár a képzelet birodalmába repíti a kicsiket. Lili, a tökéletes hercegnő partit rendez, amire azonban nem hívja meg korántsem tökéletes Méregcsókot. A gyerekeknek segíteniük kell Lilinek, megállítani a bosszúálló boszorkányt!

Lili, a tökéletes hercegnő és az elveszett gyémántokForrás: Libri

Gyerekversek hangos képeskönyv CD-vel

Móra Ferenc gyerekeknek írt versei most képes hangoskönyv formájában lehet a kicsiké. A szokásos összeállításból most kihagyták az évszakokról szóló lírai darabokat, mivel ezek nem kimondottak gyerekversek. Így az anyag tömörebbé vált, s benne a szerző kedves humora, s a nagyapó szerető hangja került előtérbe.

Férfiaknak  

Bokor Károly: A magyarországi ragadozó halak horgászata - Magyar horgász kézikönyvtár II. kötet

Bokor Károly, az ismert ragadozó halas horgász, neves szakíró kalauzolása mellett nemcsak élvezetes, hanem eredményes időtöltéssé is válik a pecázás. Részletes leírást kapunk a Magyarországon fogható ragadozó halfajok - különös tekintettel a harcsa, a süllő és a csuka - életviteli sajátosságairól, előfordulási és jellemző tartózkodási helyéről, táplálkozási szokásairól; valamint bevezetnek minket a kifogásukhoz alkalmazható horgásztechnikák rejtelmeibe.

Peter Swanson: Védtelenül

Peter Swanson legújabb, hátborzongató, tűpontos thrillerében az emberi psziché legsötétebb bugyraiba enged bepillantást, egy olyan dermesztő világba, ahová minden bizonnyal egyikünk sem akarna önszántából ellátogatni.

Peter Swanson: VédtelenülForrás: Moly.hu

Tim Severin: Sigwulf - A király elefántja

Sigwulfot, a Nagy Károly frank király udvarában élő, száműzött szász herceget magához rendeli Yorki Alcuin, a király tanácsadója. Károly csodálatos ajándékokat kapott a bagdadi kalifától, és feltett szándéka, hogy hasonlóan egyediekkel viszonozza azokat. Mivel Bagdad uralkodói színe a fehér, a legfontosabb ajándékoknak az északi vidékeken élő ritka, fehér állatokat szánja. Sigwulfnak fehér vadászsólymokat és két jegesmedvét kell találnia, illetve - mivel Károly látta a képét egy könyvben - egy unikornist.Társaival együtt elutaznak a messzi északra. Noha sikerül megszerezniük néhány állatot, hamar rá kell jönniük, hogy a feladatukban megnevezettek közül több nem is létezik. Miután útnak indulnak Bagdadba az állatsereglettel, egyik veszélyből a másikba sodródnak, és egyre inkább úgy tűnik, hogy valaki igyekszik meghiúsítani a küldetésüket...