Ajándékozz könyvet karácsonyra! Íme 10 ötlet!

karácsony ajándék könyv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy jól eltalált könyv az egyik legemlékezetesebb, és legszemélyesebb ajándék is lehet. Íme néhány ötlet karácsonyra, hölgyeknek, gyerekeknek és férfiaknak.

Hölgyeknek

Claire Douglas: Ikrek

Miután Abinak meghal az ikertestvére, elköltözik Londonból. Új ország, új emberek, itt ismerkedik meg Beatrice-szel és annak ikertestvérével, Bennel. Hármunk között egy igazán különös barátság alakul ki. Azonban fenyegető üzenetek és titkos eltűnések félemlítik meg őket. Abi egyre zavarba ejtőbbnek érzi az ikertestvérek közötti szoros kapcsolatot, és mivel szerelmes Benbe, kétségbeesetten próbál megfelelni új barátai szeszélyeinek.

Nagymama legfinomabb süteményei

Hányszor mondjuk, hogy a nagyi sütije a legfinomabba világon! Ebben a könyvben a nagymamák legfinomabb, hagyományos és modern receptjeit gyűjtötték össze. Egyszerű hozzávalókból nagyszerű sütik, unokák, gyerekek és nagyapák legnagyobb örömére! kevesebb

Nagymama legfinomabb süteményei Forrás: Alexandra

Vavyan Fable: Galandregény

Denisáék nyaralnak. Martin egyedül marad ám hamarosan bebizonyíthatja, hogy képes helyettesíteni szuperzsaru nővérét. Magától értetődik, elvégre ő egy überkopó. A perverz ikrek, akik ráadásul halottak, trillió teendővel halmozzák el az ifjú nyomozót. Piti gengszterek, üzletemberként köztisztelt maffiózók, sorozatgyilkosok és más latrok kerülnek a figyelem középpontjába.

Neon színező - Fantázia

Egy új színező felnőttöknek! Keltsd életre saját fantáziavilágodat! A fekete alapra rajzolt finom, fehér vonalak világító neonszínek segítségével ragyogó műalkotásokká változnak. Neonszínű filctoll vagy szövegkiemelő segítségével olyan színhatásokat érhetsz el, amelyek fényárba borítják a tündéreket, egyszarvúakat és a többi mesebeli lényt.

Gyerekeknek

Patrícia Geis: Jóéjtpuszi mindenkinek

Este van. Ilyenkor Cirmos, Tapsi, Röfi és Maci is aludni készül. A gyerkőcöknek be kell takarnia őket, és jóéjtpuszit kell adniuk nekik, majd teljesíteniük kell a kívánságukat! Békés, nyugodt álmokat mindenkinek! Amíg a gyerekek a mesét hallgatják, a szereplők kartonfiguráit és a kipattintható kellékeket becsúsztathatják a neki tetsző helyre.

Mesevár - Lili, a tökéletes hercegnő és az elveszett gyémántok

A különleges alakú Mesevár a képzelet birodalmába repíti a kicsiket. Lili, a tökéletes hercegnő partit rendez, amire azonban nem hívja meg korántsem tökéletes Méregcsókot. A gyerekeknek segíteniük kell Lilinek, megállítani a bosszúálló boszorkányt!

Lili, a tökéletes hercegnő és az elveszett gyémántok Forrás: Libri

Gyerekversek hangos képeskönyv CD-vel

Móra Ferenc gyerekeknek írt versei most képes hangoskönyv formájában lehet a kicsiké. A szokásos összeállításból most kihagyták az évszakokról szóló lírai darabokat, mivel ezek nem kimondottak gyerekversek. Így az anyag tömörebbé vált, s benne a szerző kedves humora, s a nagyapó szerető hangja került előtérbe.

Férfiaknak

Bokor Károly: A magyarországi ragadozó halak horgászata - Magyar horgász kézikönyvtár II. kötet

Bokor Károly, az ismert ragadozó halas horgász, neves szakíró kalauzolása mellett nemcsak élvezetes, hanem eredményes időtöltéssé is válik a pecázás. Részletes leírást kapunk a Magyarországon fogható ragadozó halfajok - különös tekintettel a harcsa, a süllő és a csuka - életviteli sajátosságairól, előfordulási és jellemző tartózkodási helyéről, táplálkozási szokásairól; valamint bevezetnek minket a kifogásukhoz alkalmazható horgásztechnikák rejtelmeibe.

Peter Swanson: Védtelenül

Peter Swanson legújabb, hátborzongató, tűpontos thrillerében az emberi psziché legsötétebb bugyraiba enged bepillantást, egy olyan dermesztő világba, ahová minden bizonnyal egyikünk sem akarna önszántából ellátogatni.

Peter Swanson: Védtelenül Forrás: Moly.hu

Tim Severin: Sigwulf - A király elefántja

Sigwulfot, a Nagy Károly frank király udvarában élő, száműzött szász herceget magához rendeli Yorki Alcuin, a király tanácsadója. Károly csodálatos ajándékokat kapott a bagdadi kalifától, és feltett szándéka, hogy hasonlóan egyediekkel viszonozza azokat. Mivel Bagdad uralkodói színe a fehér, a legfontosabb ajándékoknak az északi vidékeken élő ritka, fehér állatokat szánja. Sigwulfnak fehér vadászsólymokat és két jegesmedvét kell találnia, illetve - mivel Károly látta a képét egy könyvben - egy unikornist.Társaival együtt elutaznak a messzi északra. Noha sikerül megszerezniük néhány állatot, hamar rá kell jönniük, hogy a feladatukban megnevezettek közül több nem is létezik. Miután útnak indulnak Bagdadba az állatsereglettel, egyik veszélyből a másikba sodródnak, és egyre inkább úgy tűnik, hogy valaki igyekszik meghiúsítani a küldetésüket...

10 karácsonyi film, amit látnod kellhttp://www.life.hu/karacsony/20171114-szuper-karacsonyi-filmek-listaja.htmlLegyen szó egy új kasszasikerről, vagy 20 évvel ezelőtt bemutatótt filmről, a karácsonyi történetek sokszor megdobogtatják az ember szívét, és mosolyt csalnak az arcunkra. Mi ezeket ajánljuk az idei ünnepekre. Karácsony 2017--Top 10 karácsonyi dal, ami ünnepi hangulatba hozhttp://www.life.hu/karacsony/20171114-10-dallamtapados-karacsonyi-dal.htmlForralt bor, sült alma, mézeskalács és persze karácsonyi dalok. Ezek mind jellegzetes kellékei az adventi készülődésnek. Elhoztunk tíz ismert karácsonyi zenét, amivel garantáltan ünnepi hangulatba kerülsz. Karácsony 2017--Álomszép bőr az ünnepre: SOS arckezelés karácsonyrahttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20131220-arcpakolas-karacsonyra.htmlBő 24 óra van még hátra szentestéig, így most már csak gyors és hatásos trükkökre van idő. Ha te is elfáradtál a decemberi hajtásban, és úgy érzed, kicsit lestrapált az ünnepi készülődés, akkor mentsd a menthetőt egy kis kényeztetéssel! SzépségThinkstockSzandiéknál nem az ajándékokról szól az ünnep http://www.life.hu/karacsony/dekor/20161125-szandi-az-enekesno-karacsonyfajan-csak-sajat-diszek-vannak-foto.htmlA kétszeres EMeRTon-díjas magyar énekesnőnek nagyon fontosak az ünnepek. Számára ez egy csodás időszak, amikor együtt lehet azokkal az emberekkel, akiket a legjobban szeret. Szandival az ünnepi díszekről, az ajándékokról és a karácsony igazi üzenetéről beszélgettünk. Dekor--Lakatos Márk határozott elképzelésekkel várja a karácsonyt http://www.life.hu/karacsony/dekor/20161212-lakatos-mark-nagyon-szereti-a-karacsonyt-igy-mindig-sokat-keszul-ra.htmlLakatos Márknak határozott elképzelései vannak arról, hogyan fogja megünnepelni az év egyik legszebb időszakát. A népszerű magyar stylist mesélt nekünk arról, hogyan is néz ki náluk egy felejthetetlen karácsony. Dekor--Meghitt melegséget árasztó karácsonyi lámpáshttp://www.life.hu/karacsony/dekor/20151210-csinald-magad-karacsonyi-lampas.htmlDobd fel otthonod hangulatát csodálatos karácsonyi lámpásokkal - az alábbi különleges darabot te magad is elkészítheted! Dekor--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.