Kényeztesd az arcbőrödet karácsonyi fűszeres pakolásokkal

Forrás: Shutterstock -
fashion week karácsony Narancs szegfűszeg fahéj douglas2017 méz fűszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondoltad volna, hogy az ünnep nélkülözhetetlen fűszerei nemcsak a süteményekkel és a forralt borral tesznek csodát? A bőrödet is kényeztetheted velük, megmutatjuk, hogyan!

Arcradír

  • 2 ek méz
  • 1 ek őrölt kávé kávé
  • 3-5 csepp 100%-os tisztaságú szegfűszeg illóolaj, vagy 1 kk őrölt szegfűszeg
A méz hidratálja, a szegfűszeg pedig tisztítja a bőrödet Forrás: Shutterstock

Sokkal hatásosabb lesz a tápláló arcmaszk, ha előtte leradírozod a bőrödet. Ez kellően előkészíti a terepet a vitaminok, antioxidánsok felszívódásának. Az arcradírba három összetevő elegendő. A méz szinte minden bőrproblémát megold, igazi csodaszer: hidratáló, fertőtlenítő és bőrkondicionáló hatásáról is ismert. Az antioxidánsoknak hála a kávé kiváló ellenszere a bőr öregedésének, ráadásul az apró kávészemcsék a bőr megújítására, radírozására is szuperül használhatók. Mindeközben a szegfűszeg tisztító hatású, gyógyítja a gyulladt bőrt, és enyhe hámlasztó hatása van, így kiváló hármasról van szó. Egyszerűen keverd össze őket, majd tedd fel, mint egy pakolást. 10 perc után vizes kézzel radírozd át a bőrödet, majd langyos vízzel öblítsd le az arcodat.

Arcpakolás

  • 3-5 csepp 100%-os tisztaságú narancs illóolaj
  • 3-5 csepp 100%-os tisztaságú fahéj illóolaj, vagy 1 kk őrölt fahéj
  • 1 ek olívaolaj
  • fél banán
A banános arcpakolás fiatalítja bőrödet Forrás: Shutterstock

A narancs héjából kivont illóolaj összehúzza a tág pórusokat és fokozza a vérkeringést. Hatásos társa a fahéj, ami serkenti a bőr vér- és oxigénellátását. Az illóolajokat a vitaminokban szintén gazdag olivaolajban kell elkeverni, így nem fogja irritálni a bőrödet magas koncentráció, de még jobban felszívódnak a fontos vitaminok. Villával pépesíts össze egy fél banánt, majd alaposan keverd el az olajokkal. A banán antioxidáns-, ásványianyag- és vitamintartalma nemcsak belsőleg tesz jót, az arcbőrt fiatalítja, hidratálja és nyugtatja. Ha a fahéjból az őrölt fűszert teszed bele, akkor azt a banánnal együtt keverd az olajhoz. A kész pakolást vidd fel az arcodra és a dekoltázsodra is, majd 15 perc után langyos vízzel öblítsd le.

Karácsonyi könyvajánló divatőrülteknekhttp://www.life.hu/trend/20171201-karacsonyi-konyvajanlo-divatorulteknek.htmlAz idei év nemcsak a szakácskönyvek terén volt kiemelkedő, a magyar könyvkiadás divat tematikájú kiadásokkal is elkényeztette az olvasókat. Megmutatjuk, melyek azok a könyvek, amelyek a karácsonyfa alatt is nagyszerűen mutatnának. Trend--Karácsonyi outfitek, amik garantáltan ünnepi hangulatot teremtenekhttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20171129-karacsonyi-outfitek.htmlKarácsonykor mindenekelőtt a lelkünket kell ünneplőbe öltöztetni, de kétségtelen, hogy az is hatással van a hangulatunkra, érzéseinkre, hogy éppen milyen ruhát viselünk, így a külsőnk kicsinosítása is az ünnep része. SzépségOrigoA legcsodásabb karácsonyi kollekciók: sminkkészletek és kozmetikumok az ünnep jegyébenhttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20171129-karacsonyi-sminkkeszletek-es-kozmetikumok.htmlAz igazi karácsonymániásoknak nem kell elmagyarázni, hogy mennyire jó érzés megcsodálni, kézbe venni, megszagolgatni egy-egy szépségápolási márka ünnepi kollekciójának termékeit. Hagyd magad elvarázsolni az ünnep illataival és csillogásával: mutatjuk a kedvenc karácsonyi kollekcióinkat! Szépség--Fenyőfafonás és rénszarvaskonty: a legötletesebb karácsonyi frizurákhttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20171128-a-legotletesebb-karacsonyi-frizurak.htmlMikor máskor jönne elő az ember gyerekkori énje, ha nem karácsonykor. Bátran add át magad a felszabadult ünneplésnek és csempéssz egy kis vidámságot a külsődbe is. Ha pedig úgy érzed, végérvényesen kinőttél a vicces frizurákból, csináld meg a kislányodnak, biztosan élvezni fogja. SzépségOrigoVégre! Eljött a karácsonyi pulcsik idejehttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20171128-eljott-a-karacsonyi-pulcsik-ideje.htmlA karácsonyi hangolódásnak sok rétege van: kidíszítjük az otthonunkat, ajándékokat készítünk a szeretteinknek, süteményeket sütünk, és a hagyomány szerint ilyenkor kerülnek elő a karácsonyi pulóverek is. Ha nincs még elég ünnepi pulcsi a szekrényedben, akkor most jól figyelj, megmutatjuk az idei kínálatot! SzépségOrigoEgy kis kényeztetés neked is jár! Így hozd bombaformába az arcbőrödet az ünnepekrehttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20161208-unnepi-borapolasi-tippek-larion-oscartol.htmlKözelednek az ünnepek, az év legmeghittebb időszaka, amikor a lelkünket és a testünket is ünneplőbe öltöztetjük. De ne feledkezz meg a bőrödről sem, ami télen még több ápolást igényel. SzépségThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.