Az ünnepi szezon egyik legkedveltebb süteménye a gyümölcskenyér. Számtalan módon elkészíthető, és még konyhatündérnek sem kell hozzá lenni, gyakorlatilag bárki hozzáfoghat, elrontani nem nagyon lehet. Cikkünkben mutatunk egy szuper receptet, amit az egész család imádni fog.

Hozzávalók:

  • 400 g vegyes aszalt és kandírozott gyümölcs
  • 125 g vaj
  • 3 nagyobb tojás
  • 60 ml tej
  • 1 evőkanál (bármilyen) lekvár
  • 125 g barna cukor
  • 250 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál vegyes fűszer (ízlés szerint fahéj, gyömbér és szerecsendió)
Ünnepi gyümölcskenyérForrás: Shutterstock

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. A vajat, a tojást, a tejet, a lekvárt, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a fűszereket tegyük egy nagyobb tálba és dolgozzuk össze. Adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket és keverjük azokat is bele. A sütőformát vajazzuk ki és öntsük bele a tésztát. Süssük 75 percig, majd tűvel ellenőrizzük, megsült-e. Ha nem, tegyük még vissza 10 percre és ismételjük meg a tűpróbát. Amikor megsült, vegyük ki a sütőből, 10 percig hagyjuk hűlni, majd a süteményt vegyük ki a sütőformából. Ha kihűlt, fogyasztásig tartsuk hűvös helyen, lezárt dobozban.