dekor

Hóemberek és mikulások: egyszerű alapanyagokból

2013.12.05. 00:03

December eleje a boldog várakozás és lakásdíszítés ideje: ha gyerekek is vannak a családban, másképp ki sem lehet bírni ezt az időszakot, mint apró mikulásokat és hóembereket gyártva.

Kartonból, gyöngyből, pamutból

A gyerekek életkorának és kézügyességének megfelelően minden évben más és más kollekciót rakhattok össze. A legegyszerűbb fehér kartonpapírból kivágni néhány hóembert, aminek szemet, orrot, gombokat rajzoltok, nagyobbak már hópelyhekkel is kísérletezhetnek. Néhány dió vagy mogyoró segítségével papírmikulásokat is egyszerűen készíthettek, ahol a télapó palástját félkörívben vágott kartonból ragaszthatjátok össze. A kész művekre célszerű akasztókat rögzíteni, így bárhová fellógathatjátok.

Forrás: Thinkstock

Ha már nagyobbak a gyerekek, akkor gyöngyből is csodaszép alkotásokat készíthettek, legyen szó a hagyományos fűzésről, vagy az egyszerűbb vasalós megoldásról. Ha van otthon vatta vagy filc, akkor kis pamuthóemberek és mikulások is díszíthetik a lakást, ehhez csupán egy henger alakú zsákot kell kitömnötök, és a megfelelő pontokon cérnával, elszorítanotok – a díszítés készülhet filccel, gyöngyökkel, gombokkal, vagy szintén pamutból, melyet később varrtok a kész művekre.

Forrás: Thinkstock

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK