Saját karácsonyfadísz: csináljátok együtt!

Forrás: Thinkstock -
karácsony advent dísz saját készítésű dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs is szebb, mint amikor a karácsonyfán az unalmas egyendíszek helyett saját kezetek alkotása ragyog, ráadásul az ünnepig tartó várakozás is könnyebben telik, ha lefoglaljátok magatokat a kézműves munkával.

Az egyik legegyszerűbb, kisebb gyerekekkel is mókás díszalkotási módszer a gyöngyfűzés, hiszen vékony, könnyen hajlítható drót és néhány ragyogó gyöngy segítségével akár csillagot vagy más karácsonyi témájú díszt készíthettek - egy-egy nagyobb gyöngy ráadásul már önmagában is szép lehet. Aszalt narancskarikákból és mézeskalácsfigurákból is készülhetnek díszek, csak egy szép szalagot kell kötnöd rájuk.

Forrás: Thinkstock

Ha kifejezetten gömböket szeretnél a fán látni, arra is van megoldás: készen kaphatók hungarocell- vagy fagolyók, melyeket bármilyen szép papírral, zsinórral bevonhattok, vagy a kívánt színűre festhettek. Ha arany- vagy ezüstszínű sprayvel dolgoztok, akkor a gömbök készítése közben néhány szem diót vagy tobozt is lefújhattok, ezek is szépen ragyognak majd a fán. Ha szeretsz varrni és van otthon filc vagy más anyag, különböző formákat is kiszabhattok, majd varrás után vattával kitömhetitek őket.

Téli előkészületek: így élnek túl a leanderekhttp://www.life.hu/otthon/20151116-balkongaz-blog-teli-elokeszuletek-igy-elnek-tul-a-leanderek.html"Szombaton délelőtt egy egészen kellemes, esőmentes pár órában erőt vettem magamon, és nekiláttam többek közt a téliesítés első fázisának. Szörnyű, jön a hideg, már megint." OtthonThinkstockDizájnos minikert a lakásbanhttp://www.life.hu/otthon/20151113-a-balkongaz-blog-megmutatja-hogyan-keszits-mini-uveghazat-a-lakasban.htmlAhogy hűl odakinn az idő, még a legfanatikusabb kertészek is egyre kevesebb kedvvel mozdulnak ki kapirgálni. De nem is kell! Mutatjuk, hogyan varázsolj kerti hangulatot a meleg lakásban! Otthon--Vidéki romantika a 21. században - Kandallót a lakásba!http://www.life.hu/otthon/20151110-modern-es-klasszikus-kandallo-korkep.htmlNeked mi jut eszedbe a kandallóról? Azonnal egy Jane Austen-regény elevenedik meg lelki szemeid előtt, ahol a kézimunkával bíbelődő kisasszonyok a ropogó tűzzel égő kandalló elé húzódnak a zimankós téli estéken? Nem vagy egyedül, a kandalló a legtöbb emberben a régi korok emlékeit idézi fel, pedig ma már tele van a piac igazán modern darabokkal! Otthon--Ház a kísértethegyen - Így lesz az enyészeté egy káprázatos szállodahttp://www.life.hu/otthon/20151103-hotel-del-salto-elhagyatott-szalloda-kolumbiaban.htmlFestői környezet, kísérteties hangulat - a nyüzsgő, fényűző szállodából néhány év alatt valódi szellemkastély vált. Ismerd meg a kolumbiai Hotel del Salto történetét. Otthon--Divatban a fény – Csillogjon az otthonod!http://www.life.hu/otthon/20151005-divatban-a-feny-fenyes-femes-csillogasu-kiegeszitok-textilek-tapetak-dekoracios-elemek.htmlA fényes, fémes kiegészítők nemcsak a ruhatáradat dobják fel, de a lakásodba is némi futurisztikus luxust csempészhetsz velük. Inspirálódj a Life.hu tippjeiből! Otthon--A putriból a világhír felé - Ezekben a házakban nőttek fel a legnagyobb sztárok 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20151030-ezekben-a-hazakban-nottek-fel-a-vilagsztarok.htmlEgy korábbi cikkünkben már bemutattuk azokat a szerény hajlékokat, ahonnan Michael Jackson, Elvis Presley vagy akár Jennifer Lopez elindult a világhírnév felé – bizony a szupersztárok sem éltek mindig luxuskörülmények között! A sort most folytatjuk, lássuk, milyen családi fészekben nőttek fel Hollywood legnagyobb dívái. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.