dekor

Az év legtrendibb adventi kalendáriuma - készítsd el saját magad!

2014.12.01. 23:03

Az ünnepi készülődésnek nem abból kellene állnia, hogy fel-alá futkosol az ünnepi hangulat megteremtéséhez szükséges dekorációkért. Idén - ha teheted - csináld másképp! 

Ilyenkor persze azonnal előkapsz ezer kifogást, miért is nincs idő arra, hogy te magad készítsd el az ünnepi dekorációkat, de ezekkel a kifogásokkal csakis saját magadat csapod be. Az igazság ugyanis az, hogy elegendő mindössze egyetlen nap, hogy minden meglegyen! Csak fel kell rá készülni időben.

Forrás: www.katescreativespace.com

Egyik este, mondjuk lefekvés előtt találd ki, mit szeretnél pontosan – adventi naptárat, ajtókoszorút, asztali dekorációt, alternatív karácsonyfát. Írd össze, milyen hozzávalókra lesz mindehhez szükséged. Készíts listát: ragasztópisztoly, szép textília, koszorúalap, az ünnepre jellemző magyalágak, piros bogyók, szép mintájú szalagok, színes papírok, apró dekorfigurák szinte biztosan kelleni fognak. A legjobb, ha ezeket egy-egy nagyáruházban vagy kreatívboltban szerzed be, akkor nagy valószínűséggel egyetlen alkalommal mindent meg tudsz majd venni.

Tűzz ki egy hétvégi napot, kelj fel reggel és pakolj elő minden kelléket. Közben készíts magadnak egy finom, illatos gyümölcsteát vagy egy fűszeres forralt bort. Igen, a karácsony előtti hétvégék reggelén még ezt is szabad! Figyeld meg, hogyan járja át a lakást az ünnep illata egyetlen pillanat alatt. Ez már önmagában meghozza majd a hangulatod és a kedved ahhoz, hogy csodaszép dolgokat készíts.

Adventi kalendárium kezdőknek – így csináld!

Hozzávalók: 1 db erős kartonpapír vagy falap, 1 db képkeret (elhagyható), 23 db különböző méretű, formájú dobozka, 1 db csíkos nyalókapálca, 4-5 féle ünnepi csomagolópapír, 2-3 féle kötözőzsinór vagy szalag, többféle színű kartonpapír, filctoll

Elkészítése: A különböző méretű dobozokba rejts el egy-egy apró ajándékot – finom bonbonokat, ékszereket, apró parfümös üvegcséket, saját készítésű kuponokat (például egy kényeztető hátmasszázsról, a reggeli ágyban való felszolgálásáról), de ha gyerekeknek készíted, mehet bele kisautó, matrica, de tulajdonképpen bármi, amiben a szeretett fél örömét leli. Ezután csomagold be az egyes dobozokat a különböző mintájú papírokkal, kösd át őket egy-egy madzaggal. Vágj ki a színes papírokból különféle mintákat – köröket, csillagokat, négyzeteket, szíveket, téglalapokat –, és írd rájuk a számokat 1-23-ig. A dobozokat tovább díszítheted karácsonyi gömbökkel, fenyőágakkal, apró dekorfigurákkal. A nyalókapálcát nem szükséges külön dobozba tenned, ez önmagában is jól fog mutatni a sok ajándékdoboz mellett. Ha készen vagy, ragaszd fel a dobozokat sorrendben a kartonpapírra vagy falapra. Ezután jöhet a keret az alkotásod köré – így akár a falra is fel tudod függeszteni a saját készítésű adventi kalendáriumodat.

Extra tipp
A dobozokat fel is állíthatod egymás hegyére-hátára a földön is – ez éppolyan látványos kompozíció lesz. Ez akkor lehet különösen jó megoldás, ha nagyobb méretű dobozokat is választottál.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK