karácsony karácsony 2015 advent fény ünnep csináld magad dekoráció mécses gyertya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha advent idején igazán meghitt hangulatot szeretnél varázsolni otthonodba, a bolti mécses- és gyertyatartók helyett készíts saját kezűleg káprázatos karácsonyi dekorációt. Csak egy kis ügyesség kell hozzá, és otthonod gyönyörű ünnepi fényben fog úszni.
Forrás: www.abeautifulmess.com

Mi kell hozzá?

  • porcelángyurma (recept lent)
  • ledes mécses
  • sütőpapír
  • nyújtófa
  • művészkés vagy sniccer
  • sablon (innen letöltheted: nagy sablon egyik és másik oldala, közepes és kicsi sablon)
  • nedves szivacs
  • csillag alakú mintakiszúró
Forrás: www.abeautifulmess.com

Így készíts porcelángyurmát!

Egy csészényi, azaz nagyjából 300 g szódabikarbónát keverj össze 1/2 csésze (minél fehérebb) kukoricakeményítővel, majd vizet hozzáadva újra keverd el. Alacsony lángon addig főzd, míg sűrű, gyurma állagú nem lesz. Ezután kapard ki egy tányérra, és azonnal takard le. Betekerheted alufóliába, vagy beteheted egy zacskóba vagy akár dobozba, a lényeg, hogy ne hagyd kiszáradni. Ha kihűlt, ugyanúgy dolgozhatsz vele, ahogy bármilyen más keksztésztával vagy mézeskaláccsal, azzal a különbséggel, hogy ezt nem kell sütnöd, simán a levegőn meg fog száradni.

Állj neki a mécsestartónak!

Vágd ki a sablont, majd helyezd egy sütőpapír alá.

Forrás: www.abeautifulmess.com

A porcelángyurmát nyújtsd ki a sablonon, és egy sniccerrel vágd ki a gyurmából a formát, a zárófület óvatosan vagdosd be. A zárófület töröld át nedves ronggyal, és tapaszd össze a széleket. A csillag alakú mintakiszúróval szurkálj bele csillagformákat.

Forrás: www.abeautifulmess.com

Ha megszáradt, rakj alá egy ledes mécsest, és gyönyörködj a fényében!

Forrás: www.abeautifulmess.com
Karácsonyi cukiságcunami: pingvin villanykörtébőlhttp://www.life.hu/karacsony/dekor/20151202-csinald-magad-karacsonyi-disz-villanykortebol-pingvin.htmlVan gyerek a családban? Akkor itt a tökéletes hétvégi program! Készítsetek übercuki karácsonyi pingvindíszeket villanykörtéből!Dekor--Csipkecsoda karácsonyra - Káprázatos havas fenyők http://www.life.hu/karacsony/dekor/20151130-csinald-magad-kreativ-fenyofak-tortacsipkebol.htmlBár a boltok polcain szebbnél szebb csillogó díszek sorakoznak, a szívünkhöz mégiscsak azok a dekorációk állnak a legközelebb, amelyeket saját kezűleg készítünk el. Az alábbiakban egy hihetetlen dekoratív és mutatós csipkecsodát ajánlunk a figyelmedbe. Dekor--Készítsd el 2015 legkreatívabb adventi koszorúját!http://www.life.hu/karacsony/dekor/20151124-life-hu-karacsonyi-adventi-koszoru-keszito-verseny.htmlAdvent közeledtével alig várod, hogy végre egy újabb kreatív csodával kápráztasd el családod és barátaid? Minden évben saját kezűleg állsz neki elkészíteni az ünnepi időszak egyik legjellegzetesebb dekorációját? Akkor ez a felhívás most neked szól! Dekor--5 apró, de csodaszép karácsonyi dekorációhttp://www.life.hu/karacsony/dekor/20141127-unnepi-dekoraciok-amiket-sajat-magad-is-elkeszithetsz-asztaldisz-koszoru-alternativ-karacsonyfa.htmlHa a te lakásod sem óriási palota, nincs szükséged hatalmasra nőtt, gigantikus karácsonyi dekorációra. Egy-két apró, de helyes kompozícióval is meghitté, hangulatossá és barátságossá varázsolhatod a tereket. Íme, néhány szuper ötlet, amit viszonylag gyorsan elkészíthetsz és még csak különleges alapanyagokra sem lesz szükséged. Dekor--Így díszíts gyöngyökkel idén!http://www.life.hu/karacsony/dekor/20131127-igy-diszits-gyongyokkel-iden.htmlGyöngysorokat nemcsak a karácsonyfára aggathatsz: a kisebb-nagyobb gyöngyök az ünnepi asztalt vagy az ablakpárkányt is feldobhatják. Dekor--Az év legtrendibb adventi kalendáriuma - készítsd el saját magad!http://www.life.hu/karacsony/dekor/20141121-hazi-keszitesu-adventi-kalendarium-igy-csinald.htmlAz ünnepi készülődésnek nem abból kellene állnia, hogy fel-alá futkosol az ünnepi hangulat megteremtéséhez szükséges dekorációkért. Idén - ha teheted - csináld másképp! Dekor--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.