Karácsony - te hogyan készülsz kreatívan?

pr-cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsonyban az is szép, hogy bár ugyanazt az ünnepet üljük, mindenki egy kicsit más formában készül, hangolódik. Saját készítésű csomagolópapír, cédéválogatások, közös adventikoszorú-gyártás - mindenkitől el lehet lesni egy-két jó kreatív tippet.

A mi ismerőseink körében is népszerű a készülődés személyessé tétele, valami jó kis kreatív ötlettel. Összegyűjtöttünk néhány véleményt, ami tulajdonképpen egy csokor nyerő tipp bárkinek!

Ünnepi marmalade
"Még régebben találtam ki, hogy karácsony előtt citromlekvárt és narancslekvárt készítek, 'lepalackozom', és azt osztogatom előajándéknak. Ez az, amit angol nyelvterületeken marmalade-nak hívnak, és keksszel, pirítóssal isteni. Valamit eltalálhattam, mert rám is ragadt a dolog, a lányok leadják a rendelést, és szállítanom kell, nincs mese." (Dóra)

Forrás: Zewa
Forrás: Zewa

DJ Christmas
"Én leginkább a zenében élem ki magam. Egyre csak gyűltek nálam a mindenféle karácsonyi lemezek, a dzsessztől a szimfonikus zenekaron át a hagyományos gyerekkórusig. Még metál is van és egyéb őrületek. Egyik évben csináltam egy 'swing Christmas' válogatást, Sinatrával, Nat King Cole-lal, Crosbyval, és azt játszottam a családban. Siker lett, többet is szétosztogattam. Aztán adta magát, hogy újabbak is szülessenek évről évre. Most hallottam egy jót, amerikai 'kamionos karácsony' album, az is jó alapanyag lesz..." (Balázs)

A papír is saját
"Én a csomagolópapírt szoktam saját magam megtervezni, rendszerint többfélét is. A cégünknél dolgoznak grafikusok is, ők segítettek az elején a tervezésben, illetve inkább a programok kezelésében. Csak néhány alaplépést elég tudni, és onnantól élvezetes az egész: milyen mintákat válasszak, hogyan helyezzem el őket, rajzos legyen vagy fotós, milyenek legyenek a színek, stb. Aztán jó nagyban kinyomtatom őket, és kész. Nem vagyok képzett művész, de annál jobban élvezem." (Klára)

Forrás: Zewa
Forrás: Zewa

Koszorúslányok
"Gyerekkori barátnőimmel, talán még gimnazista korunkban kezdtünk el adventi koszorúkat készíteni együtt. Aztán ebből hagyomány lett. Minden évben összejövünk valakinél, csinálunk forralt bort, és nekilátunk. A fenyőágakat virágpiacról, vagy egyszerűen valakinek a kertjéből szerezzük be, és minden egyéb hozzávalót is szervezetten előkészítünk. Közben meg kibeszélgetjük magunkat, mint régen az asszonyok hímzés közben." (Kinga)

Adventi dekupázs
"Mikor lenne aktuálisabb a gyertyaégetés, mint karácsonykor? A szép gyertyák iránti vonzalmam indított el a dekupázs felé: minden évben csinálok a családnak, barátoknak nagy tömbgyertyákat szép szalvétamintákkal. Évek óta gyűlnek a szebbnél szebb szalvéták nálam, advent idején megveszem a sima gyertyákat, aztán jöhet a ragasztólakk. Ez is a megunhatatlan ajándékok közé tartozik." (Bettina)

Szalvéta, csomagolópapír vagy dísz saját kezűleg? Házilag, egyszerűen elkészíthető karácsonyi dekorációkhoz ötleteket, nyomtatható mintákat talál a Zewa weboldalán is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.