Saját karácsonyfadísz: csináljátok együtt!

Forrás: Thinkstock -
karácsony advent dísz saját készítésű dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs is szebb, mint amikor a karácsonyfán az unalmas egyendíszek helyett saját kezetek alkotása ragyog, ráadásul az ünnepig tartó várakozás is könnyebben telik, ha lefoglaljátok magatokat a kézműves munkával.

Az egyik legegyszerűbb, kisebb gyerekekkel is mókás díszalkotási módszer a gyöngyfűzés, hiszen vékony, könnyen hajlítható drót és néhány ragyogó gyöngy segítségével akár csillagot vagy más karácsonyi témájú díszt készíthettek - egy-egy nagyobb gyöngy ráadásul már önmagában is szép lehet. Aszalt narancskarikákból és mézeskalácsfigurákból is készülhetnek díszek, csak egy szép szalagot kell kötnöd rájuk.

Forrás: Thinkstock

Ha kifejezetten gömböket szeretnél a fán látni, arra is van megoldás: készen kaphatók hungarocell- vagy fagolyók, melyeket bármilyen szép papírral, zsinórral bevonhattok, vagy a kívánt színűre festhettek. Ha arany- vagy ezüstszínű sprayvel dolgoztok, akkor a gömbök készítése közben néhány szem diót vagy tobozt is lefújhattok, ezek is szépen ragyognak majd a fán. Ha szeretsz varrni és van otthon filc vagy más anyag, különböző formákat is kiszabhattok, majd varrás után vattával kitömhetitek őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.