Apa és a Csikipók - Gyerekek mondták a szeretetről

2010.12.24. 08:01

A karácsony a szeretet ünnepe, de tudják ezt a gyerekek is? És ha igen, számukra mit jelent, ők mit gondolnak a szeretetről?

Bálint, 5 éves:
"A szeretet olyan, mint a piros alma, egyik fele a Sárié, a másik az enyém."

Forrás: Thinkstock

Zsolt, 4 éves:
"A szeretet az, amikor ha kiesik a matchboxom kereke, az apukám nem kiabál velem, hanem visszaszereli."

Rozi, 5 éves:
"Az anyukám minden vasárnap süt piskótát. Néha epreset, és én segíthetek tejszínhabozni. Szeretetből."

Viola, 7 éves:
"Ma csillagszóróztunk az apukámmal. Pedig úgy tudom, már nem is lesz ő az apukám. Van neki új családja. De velem csillagszórózott, mert azt mondta, szeret."

Antal, 6 éves:
"Szerintem az a szeretet, hogyha a felnőttek megígérnek valamit, akkor azt betartják. Még akkor is, ha csúszik az út."

Verus, 6 éves:
"Ma az anya nagyon megijedt, mert magas volt a nagypapa vérnyomása. Felszökött az égig a vére, azt mondták... szerintem az ijedés a szeretet."

Réka, 5 éves:
"A múltkor beleestem a medencébe. Rúgkapáltam, mert nem tudok még jól úszni. A tesóm is utánam esett, direkt, hogy segítsen. A papa halászott ki mindkettőnket. És aztán csak ölelt minket és úgy dörömbölt a szíve, majdnem kiugrott a vizes öltönyéből."

Robi, 6 éves:
"Szerintem az a szeretet, ha senki nem lövi szíven a Télapót."

Forrás: Thinkstock

Zoli, 6 éves:
"Apunak néha beleizzad a lába a bakancsba és a mama kiabál vele, hogy már megint milyen szag van a lakásban. Aztán este megmasszírozza az apa lábát."

Emese, 5 éves:
"Ma belecsempésztem egy szívet az anya tenyerébe. Olyan kicsit, hogy azt hittem, nem fogja tudni, mit is adtam neki. De ő csak ránézett a tenyerére és azt mondta: Nézzék csak, a Mesike szíve."

Ildikó, 8 éves:
"Az apukám állandóan csiklandoz minket a tesómmal. Néha az anyu is beszáll, és akkor sikítozik az egész család. Közösen le tudjuk győzni az apát a Csikipókkal. Olyankor érzem, hogy a szeretet is csiklandós."

Saci, 6 éves:
"A múlt évben ellopták az autónkat, de a Hugi hátizsákját a Virág babával és a pótcumival otthagyták a járdán. Apa azt mondta, biztos szeretetből."