3 forrócsokizó a belvárosban

ital karácsony különlegesség forró csokoládé Budapest programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mennyei édesség, aminek már a nevétől összefut a nyál az ember szájában. Legyen szó mentásról, narancsosról, vagy akár étcsokisról, bármikor elkortyolgatunk belőle egy bögrével. Nincs is jobb annál, mikor egy hideg téli estén egy könyvvel a kezükben bebújunk az ágyba, és szorongatjuk a bögrénkben gőzölgő finomságot. Ha inkább egy menő beülős bisztróban fedeznéd fel a forró csokoládék mesés világát, adunk pár tippet, hogy merre indulj. 

Ahoy! Chocolate & Lemonade Bar

Ha igazi csoki mennyországra vágysz, az Ahoy! számodra tökéletes választás. Van itt banános, kókuszos, mentás, karamellás, és mogyorós változat is. Az étcsokoládé 70, a tejcsokoládé 46, a fehércsokoládé pedig 28 százalékos. Ha igazi ínyenc vagy, a hely tartogat neked egy meglepetést is: a tejszínhabra külön kérhető karamell, háztartási keksz, pillecukor, vagy cukorka. Bár igazi kalóriabombának hangzik, ennyit megengedhetsz magadnak a hideg téli napokban.

Forrás: Facebook/Ahoy! Chocolate & Lemonade Bar

Cím: 1053 Budapest, Papnövelde utca 3.
Weboldal: http://www.ahoycafe.hu/
Extrák: laktózmentes változat is kérhető

Vintage Garden

A nyugalom szigete Budapest szívében. Nem véletlen, hogy többek között mi is teljesen odáig vagyunk a romantikus hangulatú kis bisztróért, hiszen itt mindig az adott évszak finomságai közül válogathat az ember. Ez a hely tökéletes választás barátnős délutánokhoz vagy egy első randevúhoz. A Vintage Garden meseszerű környezetben, igazi kuriózumokkal várja a látogatókat. Rendelhetsz étcsokis, tejcsokis, és fehércsokis italt is, de egy egészen különleges csavarral. Egy adag három mini bögrét takar, így mindhárom fajtából kérhetsz, ha úgy tartja kedved. Mielőtt elindulnál, ne felejts el asztalt foglalni!

Forrás: Facebook/Vintage Garden

Cím: 1071 Budapest, Dob utca 21.
Weboldal: https://www.facebook.com/vintagegardenbudapest?fref=ts
Extrák: laktózmentes és szójatejes változat is kérhető

Azték Choxolat!

Itt aztán lehet válogatni, ha forró csokiról van szó. A klasszikus ízek mellett az étlapon felfedezhető a fügés, epres-borsos, vagy a körtés variáció is. Olyan csokit kapsz, ami krémes, ugyanakkor jó sűrű, szinte megáll a kanár a pohárban. Ha mást is megkóstolnál, bátran ajánljuk a fehércsokoládé-italt, melyből marcipános és áfonyás ízesítésű is választható. Azt már most leszögezhetjük, hogy ha egyszer betérsz ide, a hely rögtön a törzshelyeddé válik a téli hónapokban.

Forrás: www.choxolat.hu

Cím: 1052 Budapest, Károly körút 22.
Weboldal: http://www.aztekchoxolat.hu/index.html
Extrák: 25 fajta ízválaszték, köztük céklás-málnás csoki, illetve mákos fehércsoki

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.