Marcipán-műremek házilag

Forrás: Thinkstock -
sütés karácsony advent marcipán díszítés figura dekoráció gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár önálló édességként, akár sütemények díszítéseként használod, a marcipán mindenképpen ötletes, finom és egyedi finomság, főleg akkor, ha te magad készíted el a figurákat a családdal.

Magát a marcipán masszát nem is olyan nehéz házilag elkészíteni: csupán 25 dkg hántolt mandulára, vagy mandulalisztre, ugyanennyi porcukorra lesz szükség, no meg fél dl vízre. Ha nem sikerült mandulalisztet szerezned, daráld le a mandulát, majd add hozzá a cukor felét. A maradék cukorból a víz segítségével főzz szirupot, amit fokozatosan adagolj a száraz összetevőkhöz - a jellegzetes íz eléréshez pár csepp keserűmandula aroma is mehet bele. A massza gyurmázásában a gyerekek is lelkesen segíthetnek, s már ki is találhatjátok közben, milyen karácsonyi témájú figurákat szeretnétek készíteni.

Forrás: Thinkstock

A színezéshez ételfestéket gyúrj a több adagra osztott masszához, és máris készíthetitek a karácsonyfát, angyalkát, hóembert, magyallevelet, vagy a gyerekek kedvenc állatkáit. Az elkészült figurákkal díszítheted a karácsonyi tortát, a desszertes tányérokat, de asztaldísznek sem utolsók. A megmaradt marcipánmasszát sütik töltelékeként vagy bevonataként használhatod fel, de zacskóba rakva a hűtőben még sokáig eláll.

Roberto konyhája - Isteni joghurtos pohárkrém, pillanatok alatthttp://www.life.hu/csalad/20151113-rostas-robert-a-life-hu-sefje-joghurtos-poharkremet-keszit.htmlKönnyed, egészséges, és persze istenien finom - Roberto ezúttal egy rendkívül egyszerű johurtospohárkrém-recepttel borzolja a kedélyeket. Nézd meg a videót, és irány a konyha! CsaládOrigoÍgy spórolhatsz pénzt és energiát egyszerűenhttp://www.life.hu/csalad/20151116-5-tipp-hogyan-sporolj-a-haztartasban.htmlA családok rezsiköltsége sokszor az egekig szökhet - csendes beletörődés és fizetés helyett néhány házi praktika segítségével viszont ezreket is spórolhatsz havonta. Mutatjuk a legegyszerűbb trükköket! Család--A tini anyák országahttp://www.life.hu/csalad/20151112-guatemala-a-tini-anyak-orszaga.htmlSokkoló adatok szerint Guatemalában az újszülöttek közel egynegyedének tinédzserek adnak életet, akik között akad, aki még a 13. életévét sem töltötte be, 2011-ben pedig 35 olyan eset is előfordult, ahol az újdonsült anyuka még csupán tízéves volt.Család--Tudatosan vagy ész nélkül - Te hogy vásárolsz?http://www.life.hu/csalad/20151029-igy-vasarolj-tudatosan-figyeld-az-akciokat-kuponokat.htmlÉletünket áthatják a reklámok, amerre csak lépünk, vásárlásra, fogyasztásra buzdítanak bennünket - ebben a felgyorsult, impulzív környezetben ember legyen a talpán, aki tudatosan, terv szerint tudja élni a mindennapjait. A tudatos vásárlás a mai világ egyik legnagyobb kihívása, amire ha kellő figyelmet fordítunk, akár több ezer forint is a zsebünkben maradhat. Nem hiszed? Okulj videónkból! CsaládThinkstockRoberto konyhája: Sütőtökös-tejszínes spagettihttp://www.life.hu/csalad/20151030-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-sutotokos-tejszines-spagettit-keszit.htmlSokat szoktál gondolkodni azon, hogy vajon milyen gyors vacsora fér bele 30 percbe, ami minden szempontnak megfelel, és a család szeretni fogja? A lényeg, hogy legyen valami új! Ez a tészta elvarázsol majd mindenkit, nem lesz panasz, csak jóleső elismerés. Család--Roberto konyhája: Sütőtökös-tejszínes spagettihttp://www.life.hu/csalad/20151030-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-sutotokos-tejszines-spagettit-keszit.htmlSokat szoktál gondolkodni azon, hogy vajon milyen gyors vacsora fér bele 30 percbe, ami minden szempontnak megfelel, és a család szeretni fogja? A lényeg, hogy legyen valami új! Ez a tészta elvarázsol majd mindenkit, nem lesz panasz, csak jóleső elismerés. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.