karácsony ehető ajándék dísz dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak finom, de ha jól sikerül, a hófehér habcsók a karácsonyfán is nagyon szépen mutat. Megmutatjuk, hogy készítheted el!

Egy jó adagnyi habcsókhoz először is négy tojás fehérjére lesz szükséged, amiből kemény habot kell verned, miközben apránként hozzáadsz összesen 15 dkg porcukrot. Ha már olyan kemény a hab, hogy a késvágás nyoma megmarad benne, akkor egy kis tálban külön keverj össze 5 dkg porcukrot 5 dkg étkezési keményítővel, és ezt a keveréket szitáld, majd forgasd bele óvatosan. Ha nem szeretnéd színezni céklalével vagy ételfestékkel, akkor a kész, keményítős habot töltsd nyomózsákba, és sütőpapírra készíts belőle karikákat, szíveket, csillagokat. Megszórhatod kristálycukorral vagy díszítheted cukorgyöngyökkel is, majd következhet a sütés: a legjobb 100 fokra előmelegített sütőben, két-három órán át szárítani a karikákat. A kész díszeket már csak akasztó szalagokkal kell ellátnod, s máris díszítheted a karácsonyfát.

Forrás: Thinkstock
Hogyan tárold a karácsonyi sütiket?http://www.life.hu/karacsony/recept/20131204-hogyan-tarold-a-karacsonyi-sutiket.htmlSaját karácsonyfadísz: csináljátok együtt!http://www.life.hu/karacsony/kreativ/20131128-sajat-keszitesu-karacsonyfadisz-csinaljatok-egyutt.htmlÉlénk színek karácsonykor is - Sminktipp az ünnepekrehttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20131209-szepseg-es-smink-szinezd-ki-az-arcod.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.