recept

Isteni kakaós kuglóf adventre

2014.12.01. 16:53

A kuglófokról a habos kakaó és a hófehér téli táj jut az ember eszébe, visszaidézi a letűnt korokat. A kuglófokat speciális sütőformában sütjük, ez adja meg ennek az édességnek az ünnepies, hullámos formáját.

Hozzávalók: 6 tojás, 37 dkg cukor, 32 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1,5 dl forró víz, 1,5 dl étolaj, mazsola, kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, ízlés szerint fahéj. A tetejére: csokimáz vagy tortabevonó

Forrás: Thinkstock

Elkészítés: A 6 tojásfehérjét a cukor felével habosra keverjük. A 6 sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként, felváltva hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőporral összekevert lisztet, forró vizet, étolajat és a felvert tojásfehérjét. A tészta nagyobbik részét beleöntjük a kikent, kilisztezett formába, beleöntünk annyi mazsolát, amennyit szeretnénk. A maradék tésztához hozzákeverünk kakaóport, beleöntjük a formába. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük. Olvasztott tortabevonóval leöntjük a kész kuglófot. Az ünnepies hangulatot kedvelők megszórhatják a tetejét porcukorral.

Elkészítés nehézsége: könnyű

Elkészítési idő: kb. 75 perc

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK