Céklás-étcsokoládés karácsonyi finomság ínyenceknek

Forrás: Thinkstock -
karácsony advent finomság cékla csokoládé süti édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Céklát sütibe? Miért ne? Ez a rubintvörös, gumós zöldség sokkal több, mint egyszerű savanyúság. Ha egyszer megkóstolod a cékla-keserűcsokoládé párosát, biztosan a kedvenceid közé sorolod majd. 

Hozzávalók: 20 dkg cékla, 1 csipet só, 3 db tojás, 20 dkg nádcukor, 2 dl napraforgó olaj (vagy 2 dl olvasztott vaj), 20 dkg finomliszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 7 dkg cukrozatlan kakaópor, 10 dkg csokoládé (legalább 60 százalékos kakaótartalmú), 2 teáskanál porcukor (a díszítéshez)

Forrás: Thinkstock

Elkészítés: Hámozzuk meg a céklát, vágjuk apró darabokra, és főzzük puhára forrásban levő, sós vízben. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd pürésítsük botmixerrel. Tegyük tálba, adjuk hozzá a tojásokat, egy csipet sót és a nádcukrot. Keverjük habosra, dolgozzuk össze az olvasztott vajjal vagy az olajjal. Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport. Végül adjuk hozzá a felaprított csokoládét is, és forgassuk össze. Simítsuk a masszát kivajazott, kilisztezett kalácsformába, és süssük a süteményt 40-60 percig, 180 fokra előmelegített sütőben. Hagyjuk kézmelegre kihűlni, szeleteljük fel, majd tetszés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítés nehézsége: közepes

Elkészítési idő: 90 perc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.