recept

Karácsonyi mámor: a világ legfinomabb dióhabos linzere

2014.12.08. 08:55

Az adventi hétvégékre és az ünnepekre egyaránt elkészíthető linzerek a vendégek kedvencei, ráadásul sütisdobozba zárva jó sokáig el is állnak – persze, ha nem fogynak el idő előtt. 

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 3 db tojássárgája, 1 citrom héja. A dióhabhoz: 15 dkg darált dió, 10 dkg cukor, 3 db tojásfehérje

IllusztrációForrás: Thinkstock

Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk (ha nem állna össze, kevés tejjel rásegítünk), majd 15 percet pihentetjük. Átgyúrjuk, kb. fél centisre nyújtjuk, és karácsonyi formákkal kiszaggatjuk. A formák közepére kiskanállal halmokat rakunk a dióhabból (a tojásfehérjéket a cukor folyamatos hozzáadásával kemény habbá verjük. A darált diót óvatosan beleforgatjuk.) Sütőpapíros tepsibe téve 180 fokon 15-20 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítés nehézsége: közepes

Elkészítési idő: 45 perc

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK