recept

Ünnepi ízorgia: fahéjas-kardamomos gyűrűk

2014.12.09. 20:53

A karácsony legszebb része a készülődés, amihez nemcsak az ajándékok beszerzése, hanem a közös sütés-főzés is hozzátartozik. A karácsonyi ételek, italok jellegzetes fűszeres illata elengedhetetlen a meghitt ünnepi pillanatokhoz.

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg finomliszt, 10 dkg porcukor, 7 dkg darált mandula, negyed kávéskanál őrölt gyömbér és kardamom, fél kávéskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja, 15 dkg margarin, 2 db tojássárgája. A díszítéshez: 10 dkg cukor, 2 ek porcukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt kardamom.

Forrás: Thinkstock

Elkészítés: A lisztet, porcukrot, mandulát, gyömbért, kardamomot, fahéjat és citromhéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a margarint és a tojások sárgáját. Fóliába tekerjük és 1 órára a hűtőbe tesszük. Előmelegítjük a sütőt, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztából 0,5-1 cm vastag hengereket nyújtunk, és kb. 9 cm-es darabokra vágjuk. Gyűrűket formálunk belőle, és a tepsire tesszük. 15 percig sütjük. Még forrón beleforgatjuk a cukor-porcukor-fahéj-kardamom keverékbe.

Elkészítés nehézsége: könnyű

Elkészítési idő: 30 perc

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK