Roberto konyhája: Baracklekváros linzer

Forrás: Roberto konyhája -
karácsony Roberto konyhája advent baracklekvár recept ünnep linzer sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A linzer a karácsony egyik elengedhetetlen aprósüteménye, amely az adventi hétvégékre és az ünnepekre egyaránt elkészíthető. Rostás Róbert, a Life.hu séfje a következőkben elárulja a kedvenc ünnepi linzerreceptjét.
Forrás: Roberto konyhája

A tésztához valók:

  • 38 dkg búzaliszt
  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja

Töltelék:

Ízlés szerint a kedvenc lekvárunk. Én a tavalyi barackot vettem elő, tegyétek ezt ti is!

A tészta:

Rakjuk tálba a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját és a citrom reszelt héját. Gépi habverővel habosítsuk fel, és adagoljuk hozzá a lisztet. Kézzel gyúrjuk cipóvá, osszuk ketté, és a felét rakjuk hűtőszekrénybe 45 percre. Miután a tésztánk lehűlt, vegyük elő a cipót, és tegyük egy alaposan meglisztezett deszkára. Ügyeljünk rá, hogy ne csak a tészta alját lisztezzük, hanem a tetejét is.

Nyújtsuk félcentisre, és szaggassunk ki 6 cm-es szaggatóval 12 db linzerkarikát belőle. Lapátkanállal helyezzük át sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 Celsius-fokon süssük 15 perc alatt aranybarnára. A tészta másik felével is járjunk el ugyanígy. Én karalábévájóval kanyarítottam ki a linzertészta közepét, de megoldhatjuk egy kiskanállal is.

A sütés végén hagyjuk kihűlni, és töltsük meg a lekvárral. A tetejét szórjuk meg porcukorral.

Baracklekváros linzer Forrás: Roberto konyhája
Nincs sok időd? Készíts karácsonyi desszertet 15 perc alatt!http://www.life.hu/karacsony/recept/20151204-harom-gyorsan-elkeszitheto-karacsonyi-finomsag.htmlAz ünnepi rohanásban a hátad közepére kívánod a sütés-főzést? Hogy megkönnyítsük a dolgod, a következőkben három 15 perc alatt, egyszerűen elkészíthető finomságot válogattunk össze neked! ReceptThinkstockRoberto konyhája: Kandírozott gyümölcsös kuglófhttp://www.life.hu/karacsony/recept/20151207-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-kandirozott-gyumolcsos-kuglofot-keszit.htmlA hétvégi nagytakarítás során előkerült a szekrény mélyéről egy kuglófforma. Talán karácsonyi ajándék volt? Már nem emlékszem. A lényeg, hogy kedvet kaptam egy kis cukros varázsláshoz. Úgyis imádom, ha extra meleget ad a sütő és lehetetlen elrontani a receptet, mert annyira könnyű. Ha neked is porosodik a forma, tégy egy próbát, hidd el, nagyon megéri! Recept--Az idei tél sztárja: töltött sült almahttp://www.life.hu/karacsony/recept/20151202-az-idei-tel-finomsaga-toltott-sult-alma-recept.htmlEbben az évben valami különleges, de emellett egészséges finomságot is be szeretnél iktatni a karácsonyi menübe? Készíts töltött sült almát! Arra viszont készülj fel, hogy család garantáltan nem fog tudni betelni vele! ReceptThinkstockRoberto konyhája: Mandulás brownie ünnepi köntösbenhttp://www.life.hu/karacsony/recept/20151130-rostas-robert-a-life-hu-sefje-mandulas-browniet-keszit.htmlRostás Róbert, a Life.hu séfje ezúttal egy igazi ünnepi finomsággal készült – a következő karácsonyi brownie elkészítése szuper egyszerű, állj neki még ma! Recept--Keressük az ország legínycsiklandozóbb karácsonyi sütijét!http://www.life.hu/karacsony/recept/20151124-life-hu-karacsonyi-sutemeny-verseny.htmlImádsz a konyhában tüsténkedni? Rajongsz az ünnep tradícionális ízeiért? Minden évben a te karácsonyi sütid gyűjti be a vendégektől a legtöbb szívből jövő elismerést? Akkor itt az idő, hogy ország-világ előtt bizonyíts! Recept--Ünnepi ízorgia: fahéjas-kardamomos gyűrűkhttp://www.life.hu/karacsony/recept/20141121-isteni-finom-fahejas-kardamomos-gyuru-formaju-sutit-keszitunk-adventre-vagy-karacsonyra.htmlA karácsony legszebb része a készülődés, amihez nemcsak az ajándékok beszerzése, hanem a közös sütés-főzés is hozzátartozik. A karácsonyi ételek, italok jellegzetes fűszeres illata elengedhetetlen a meghitt ünnepi pillanatokhoz. ReceptOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.