recept

Íme, 2015 legínycsiklandozóbb karácsonyi sütije!

2015.12.22. 20:09

Nem tudod milyen édességgel lepd meg a családot szentestén? Készítsd el 2015 legínycsiklandozóbb süteményét!

Mi leszűkítettük a kört, ti választottatok: Kelemen-Hideg Kitti "Karácsonyváró süteménye" zsebelte be versenyünkön a legtöbb szavazatot, ezzel pedig kiérdemelte a 2015 legínycsiklandozóbb karácsonyi sütije címet!

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok, és gratulálunk a nyertesnek! Nyereménye egy Life.hu ajándékcsomag.

Íme a győztes süti receptje, készítsd el még ma!

Forrás: Kelemen-Hideg Kitti

Karácsonyváró sütemény

Hozzávalók a tésztához:

  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 1 csomag darált keksz (25 dkg)
  • 12 dkg Rama
  • kis rumaroma

Hozzávalók a krémhez:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 25 dkg Rama
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag, kb. 20-25 db babapiskóta
  • habtejszín, nagyobb kiszerelésű
  • zselatinfix

Elkészítés:

A tésztához való hozzávalókat összedolgozzuk, és egy tepsi aljára nyújtjuk. A tejet felfőzzük a pudinggal, majd hagyjuk kihűlni. A Ramát a porcukorral simára keverjük, és a hideg pudinghoz adjuk.
Az így kapott krém felét a gesztenyés massza tetejére kenjük. Majd a tejbe forgatott babapiskótákat egyenként a krémre fektetjük. Akkor jöhet a piskótára a krém másik fele. Végül a tetejére a zselatinnal kikevert habot rétegezzük. Tetszés szerint díszítjük csokidarával, gesztenyével, kakaóporral. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. 

Békés, boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK