Németh Kristóf vegetáriánus menüvel készül az ünnepekre

karácsony Németh Kristóf darázsfészek recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A népszerű magyar színművész karácsonykor is szeret kísérletezni a konyhában, főleg, ha a klasszikus fogások újragondolásáról van szó. Kristóf most elmesélte nekünk, hogyan néz ki ez a gyakorlatban. 

Mi az az étel, ami nem maradhat le az ünnepi asztalról?

Rántott sajt, rántott hús, rántott hal, húsleves és krumplisaláta. Én és a párom ugyan vegetáriánusok vagyunk, de a fiam, édesanyám és a baráti körünk nagy része nem az, így készítünk húsos és húsmentes fogásokat is.

Neked mi a kedvenc karácsonyi fogásod?

Az imént felsorolt „alapfogások” mellett mindig készítek rakott krumplit vagy édesanyám találmányát, ami egy zöldséges, sajtos, tejfeles tésztaétel cserépedényben vagy jénaiban.

Forrás: Polyák Attila / Origo

Te is részt veszel a sütés-főzésben?

Évről évre egyre jobban szeretek sütni-főzni. Kikapcsol, megnyugtat, és óriási öröm látni, érezni, hogy a szeretteim szeretik, amiket készítek.

Klasszikus vagy inkább modern receptek dominálnak karácsonykor?

A klasszikus, régi családi receptek pont úgy előkerülnek, mint az új kreációk. Ebben a kérdésben egyszerre vagyok konzervatív és kísérletező.

Íme, a nagymamám egyik kedvenc karácsonyi sütije

Darázsfészek


Hozzávalók:

* A tésztához:
* 50 dkg liszt
* 3 egész tojás
* 2 dkg élesztő
* kevés vaj
* 2 dl tej
* kevés vanília
* 5 dkg porcukor
* csipet só
* A töltelékhez:
* 10 dkg vaj
* 10 dkg porcukor
* 10 dkg darált dió
* 1 csomag vaníliás cukor
* A tetejére:
* 1,5 dl tej
* 5 dkg kristálycukor és/vagy
* vaníliás cukor


Elkészítés: Az élesztőt tejben felfuttatjuk, beletesszük a sót, a porcukrot, aztán a tészta többi hozzávalójával alaposan összedolgozzuk, hogy keményebb kelt tésztát kapjunk.
 Fél órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
 A vajat a vaníliás-diós porcukorral elkeverjük, és a kinyújtott tésztára kenjük. Feltekerjük, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
 Felállítva kikent tepsibe rakjuk a darabokat. Ezután ismét kelni hagyjuk, amíg összeérnek, majd előmelegített sütőbe toljuk.
 Ha a tészta teteje már sárgulni kezd, a cukros-vaníliás tejjel megöntözzük, és készre sütjük. 
Lekvárt kínálunk mellé.

Íme, Schobert Norbert egyik legfinomabb karácsonyi receptje http://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20161214-schobert-norbert-makos-gubaja-ez-szerepel-majd-az-unnepi-asztalon-recept.htmlHazánk egyik ismert házaspárja, Schobert Norbi és Rubint Réka már nagyban készül a karácsonyra. A szülők szerint egészséges finomságok sorakoznak majd a család ünnepi asztalán, a fogások közül egyet meg is osztottak velünk. ReceptOrigoWolf Kati a lányaival együtt készíti az ünnepi menüt http://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20161208-wolf-kati-imadja-a-karacsonyi-eteleket-susd-meg-az-o-kedvenc-receptjet.htmlA gyönyörű magyar énekesnőnek nagyon fontosak az ünnepek, hiszen ilyenkor tud együtt lenni a legtöbbet a családjával. A díszítés mellett persze a főzés is közös munka ilyenkor, melyről Kati örömmel mesélt a Life.hu-nak. Recept--Mennyei rétestrió Roberto konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20161208-rostas-robert-karacsonyi-retes-recept-mennyei-finomsag-az-unnepi-asztalra.htmlRánézésre bonyolult, de szinte semmiség! Készítsd el te is ezt a mennyei rétest, amely tökéletes éke lesz az ünnepi asztalnak. Recept--Ada bonbonokkal várja haza karácsonyra a szerelmét http://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20161205-ada-ezt-kesziti-karacsonyra-finomsaggal-varja-az-unnepeket-recept.htmlA dögös műsorvezető a személyre szabott ajándékokon kívül mindig készül valami különlegességgel karácsonyra. Most egy saját készítésű bonbonnal rukkolt elő, amelyet akár te is elkészíthetsz az otthonodban. Recept--Pataki Ádám ezzel a recepttel várja az ünnepeket http://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20161130-pataki-adam-cukrasz-liptai-claudia-parja-ezzel-a-finomsaggal-varja-az-unnepeket.htmlA Pataki cukrászda tulajdonosa nemcsak az üzletben, de a magánéletben is sikert sikerre halmozott ebben az esztendőben. Nemrég újra édesapa lett, mely biztosan bearanyozza a mindennapjait. Ám a karácsony közeledtével Ádám nem lazíthat, így kifaggattuk, ő hogyan készül az ünnepekre, sőt egy isteni recepttel is meglepett minket. Recept--Íme, 2015 legínycsiklandozóbb karácsonyi sütije!http://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20151221-2015-leginycsiklandozobb-karacsonyi-sutije-eredmenyhirdetes.htmlNem tudod milyen édességgel lepd meg a családot szentestén? Készítsd el 2015 legínycsiklandozóbb süteményét! Recept--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.