szépség

Házi készítésű fürdőgolyó pezsgőfürdőhöz - Ajándékötlet utolsó pillanatokra

2016.12.17. 00:00

Már a csomagolásnál döbbensz rá, hogy elfelejtetted megvenni a nagynénéd vagy egy kollégád ajándékát? Sebaj! Lepd meg házi készítésű fürdőgolyóval.

Ki ne ismerné azokat az illatozó, csábító, természetes alapanyagokból készült fürdőgolyókat, melyek percek alatt izgalmas pezsgőfürdőt varázsolnak a kádba? Könnyű szerelembe esni velük - és hasonlóan könnyű őket elkészíteni.

Hozzávalók:
- 230 g sütőpor
- 115 g citromsav
- 115 g kukoricaliszt
- 115 g Epsom-só (vagy keserűsó, gyógyszertárban beszerezhető)
- 1 teáskanál víz
- 2 teáskanál illóolaj
- 2,5 teáskanál mandulaolaj
- néhány csepp ételszínezék
- cukorból készült virág (tortadísz)

Házi készítésű fürdőgolyókForrás: Shutterstock

Keverd össze alaposan a száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban. A vizet, olajat, illóolajat és ételszínezéket öntsd egy kisebb befőttesüvegbe, és keverd össze. A keveréket add a száraz hozzávalókhoz, de lassan, miközben folyamatosan kevered az egészet egy habverővel. Akkor vagy kész, ha a masszából golyót tudsz készíteni, ami nem esik szét. Ha esetleg még nem elég ragadós, egy-két csepp vizet adj hozzá, és keverd újra - de vigyázz, a kelleténél akár egy cseppel is több víz már oldani kezdi a hozzávalókat!
Kézzel formázd meg a golyót, majd nyomd óvatosan bele a cukorvirágot - utóbbi egyébként elhagyható, ha félsz, hogy ettől szétesik az egész. Hagyd száradni néhány órát meleg helyen, majd csomagolhatod is.