szépség

Álom-kádfürdő a nyugodt karácsonyért

2013.12.01. 00:02

Nincs is jobb, mint egy hideg téli estén elmerülni egy kád illatos, meleg vízben - házi készítésű fürdőolajjal ráadásul a karácsonyi hangulatot is megalapozhatod.

Egzotikus vajak fűszeres illattal

Az igazi nyugtató kádfürdő legtöbbünknek elképzelhetetlen gyertya és finom illatok, esetleg hab nélkül, de az sem árt, ha a hideg időben kiszáradt bőrödet is hidratálod közben. Minderre szuper megoldást nyújt egy házilag kevert fürdőolaj, amibe kedvenc illataid mellett olyan olajokat tehetsz, melyek hosszú távon puhítják és hidratálják a bőrödet. A kókuszolaj vagy a sheavaj két olyan alapanyag, mely minden fürdőkrémbe illik. Mást nem is kell tenned, mint egy-két deciliternyi felolvasztott olajhoz hozzácsepegtetni a karácsonyi hangulatot idéző illóolajokat: a narancs és a fahéj egy tuti biztos kombináció, mely órákra elvarázsol, de kipróbálhatod a szegfűszegolajat is. Ha inkább a mézeskalács illatát idéznéd fel, akkor mandarin, grapefruit, szegfűszeg és fahéj illóolajra lesz szükséged, de arra vigyázz, hogy mindezekből elég pár csepp a kellő hatás érdekében.

Forrás: Thinkstock

Ha összekeverted az olajokat, akkor még azon melegében önts egy kicsit a fürdővízhez, a maradékot pedig nyugodtan hagyd megszilárdulni: egy darabkát meleg folyó víz alatt tartva újra megolvaszthatsz a következő fürdőzésnél.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK