Így lehetsz gyönyörű egy kanál méztől - trükkök, amiket megéri megtanulni

Forrás: Thinkstock -
ajakápolás méz bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A téli hidegtől kicserepesedett ajkak igazi természetes gyógyírre lelnek a mézben. Használd te is ezt a csodaszert - íme néhány trükk, amiket otthon is kipróbálhatsz. 

A méz az egyik legjobb ajakápoló: biztosan nem tartalmaz káros anyagokat, valóban táplálja és mélyen hidratálja a bőrt, gyorsítja a sebgyógyulást, miközben még a baktérium egy részét is távol tartja. Külön öröm, hogy ha pakolásként meguntad a használatát, nem kell hosszasan pepecselned az eltávolításával sem.

Forrás: Thinkstock

A megfelelő hidratálás mellett a méz bőrradír-alapanyagként is kitűnő: csak keverj össze egy kis barnacukrot mézzel, és ezzel távolítsd el az elhalt hámsejteket. Ezután jöhet egy alapos és finom mézes ajakpakolás: a mézet keverd össze kezeletlen kakaó- vagy kókuszvajjal, így még intenzívebb lesz a hidratálás, miközben a pakolás teljes mértékben ehető marad. A mézet emellett keverheted olívaolajjal, méhviasszal és vazelinnel is, ezek is tovább táplálják a bőrödet. Jó próbálgatást!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.