Visszafogott ragyogás az ünnepek alatt - használd okosan a csillámokat!

csillámos smink Larion Oscar sminkmester
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ünnepek alatt többnyire kicsit erőteljesebben sminkelünk, szilveszter este pedig olykor-olykor megszalad a csillámpor. Idén azonban a letisztult elegancia a divat, de azért nem kell nélkülözni a ragyogást, persze csak mértékkel! Larion Oscar sminkmester elárulta, milyen anyagokkal érdemes dolgoznunk idén, és megmutatta kedvenc ünnepi sminkjeit is. 

Szerezz be egy highlightert!

Ne hidd, hogy ez a pipere csak úri huncutság: egy jó highlighter csodákat tesz az arcoddal. Egyrészt segít eltüntetni a fáradtságot, másrészt természetes ragyogást eredményez. A por vagy krém állagú highlighterek közül válaszd azt, amelyikkel jobban szeretsz dolgozni! ,,Mivel visszaverik a fényt, teheted az arc árnyékos területeire is, például a szem alá, az orrcimpák mellé, az áll mélyedésébe, az ajak szegleteibe - a végeredmény egy üde, friss arc lesz. A bőrhibák elkendőzése mellett pedig teheted a homlok közepére, az orrnyeregre, az arccsont felső részére. Ha teltebb ajkakra vágysz, kontúrozd vele a szád vonalát. Felvitel után az arcodon az ujjaddal masszírozd össze az alapozóval, majd finoman púderezd le" - magyarázza Oscar.

Forrás: Thinkstock

Léteznek arcformázó, por állagú highlighterek - ezek erősen pigmentáltak, tökéletesen lehet velük kontúrozni. Vannak selyemfényű, mikrocsillámos, tündöklően gyönyörű, magasfényű highlighterek, amik lelágyítják az arc különböző területeit. Oscar elárulta, hogy ha nagyítani szeretnéd a szemet, vigyél fel egy keveset a szemzugba, a szemöldökcsontra és egy leheletnyit az arccsontra. Érettebb bőrre azonban ne használj csillámos termékeket, mert felnagyítják a mimikai ráncokat.

Oscar extra tippje

,,Ma már számtalan sminkesboltban, drogériában beszerezhetők pici applikációk különböző absztrakt formákban pl. csillag, virág motívumok, amik csillogó, fényes anyagból készülnek. Ha az alkalom úgy kívánja, én magam is szívesen használom őket fotózásra, táncos show-khoz, mert nagyon látványosak és eszméletlenül csillognak."

Hódítanak a mikrocsillámok

Idén felejtsd el a nagy szemcséjű csillámporokat, helyettük próbálkozz a mikrocsillámokkal. ,,Imádom a több színben irrizáló csillámokat. Szeretek játszani velük - például eszméletlenül fest, ha egy meleg színekkel elkészített szemsminket kontrasztosan hideg irizáló csillámmal bolondítasz meg, és persze ez fordítva is működik" - vallja Oscar.

Forrás: Thinkstock

Ha nem akarod, hogy a szemeid erőteljesen csillogjanak, akkor csak a tusvonalba vigyél fel a csillámokból. Ha kicsit látványosabb sminkre vágysz, akkor készíts magadnak füstös szemet, és vigyél fel apró szemcséjű csillámport a mozgó szemhéj közepére. De kipróbálhatod azt is, hogy csak az alsó szempillatőhöz, vagy csak a szemzugba teszel egy leheletnyi csillámot. Ne feledd, a kevesebb mindig több - csak finoman a csillámokkal!

Fényes szemhéjpúder - igen vagy nem?

Ha nincs kedved csillámokkal bíbelődni, maradj a klasszikus fényes szemhéjpúdereknél. Válassz metálfényű sminkeket, de remekül mutat egy bronzosabb vagy fényes lilás árnyalat is. Oscar elárulta, mikor nem szabad ezeket a szemfestékeket alkalmazni. ,,Magasfényű, csillámos termékeket érettebb hölgyekre nem szoktam tenni, mert felnagyítják a ráncocskákat. Én egyébként jobban szeretem a csillámot külön használni, mert a csillámport is tartalmazó termékek peregnek, és nem tapadnak úgy. De egy krémes, fényes alapba jobban megtapadnak a mikro finomságú csillámok. De lehet kapni csillámzselét, amivel precízen fent marad minden."

Karácsonyra vörös rúzs, szilveszterre füstös szem

Végül Oscar megosztotta velünk, neki melyek az abszolút kedvenc sminkjei az ünnepek alatt. ,,A kifinomult megoldások híve vagyok. Próbáld meg highlighterekkel kiemelni érzékiségedet, finoman lágyítsd vele a vonásaidat. Jöhet egy szép tusvonal, ami öltözteti a szemet, majd dús szempillákkal bolondítsd meg az összképet. Ajkad legyen érzéki és szenvedélyesen vörös. Az év utolsó napján pedig a füstös szem mindig bejön, de idén próbáld egy picit másképp - krémesen, fényesen. Használj tartós szemhéjkrémet, majd vigyél fel rá magasfényű highlightert vagy mikrocsillámot. Természetes nude árnyalatú ajakrúzzsal koronázd meg a sminkedet!"

Forrás: Thinkstock

5 trükk, amitől sokkal tartósabb lesz a rúzsodhttp://www.life.hu/trend/20151006-5-trukk-amitol-sokkal-tartosabb-lesz-a-ruzsod-larion-oscar-tippjei.htmlA rúzsok fénykorukat élik, a nude mellett télre visszatérnek az egészen sötét árnyalatok, a piros, a fukszia és társaik. Ám a rúzs csakis ápolt ajkakon mutat jól, és persze vannak alapszabályok, amiket nem árt betartani a kínos helyzetek elkerülése érdekében. Larion Oscar sminkmester trükkjeit érdemes megfontolni! Trend--Őszi rúzsorgia: 3 szín, amit nem hiányozhat a nesszeszeredbőlhttp://www.life.hu/trend/20150915-oszi-ruzsorgia-smink-3-szin-amit-erdemes-kiprobalni-iden-osszel.htmlTombol a 90-es évek, már ami a rúzsszíneket illeti. Káprázatos a szezon színvilága a nude árnyalatoktól a barnás tónusokon keresztül a részegítő borvörösön át a bíborig. Larion Oscar sminkmester elárulta, melyik az a három fantasztikus szín, amivel Te is trendi lehetsz idén ősszel.Trend--A szezon kedvence: paradicsompiros rúzshttp://www.life.hu/trend/20140429-csodaszep-paradicsompiros-ruzsok.htmlTedd a napfényt az ajkaidra - tündökölj a szezon új kedvencével, a paradicsompiros rúzzsal. Lesd el sminktippjeinket, hogy a megjelenésed tökéletes legyen!TrendOrigoKontykirálynők és mesés rúzsok - szépségmustra a MET-gálánhttp://www.life.hu/trend/20140506-met-gala-2014-a-legszebb-sminkek-es-frizurak.htmlAz Oscart is simán lepipálta az a ruhafelhozatal, amit a hétfő esti MET-gálán a világsztárok produkáltak New Yorkban. Ha már megmutattuk a legszebb ruhákat, akkor nem mehetünk el a káprázatos sminkek és frizurák mellett sem. Gyönyörködni nagyon is ér!TrendOrigoSminkelj úgy, mint a szülinapos Anne Hathaway!http://www.life.hu/trend/20151109-divat-es-smink-tanulj-sminkelni-anne-hathaway-szinesznotol.htmlA ma 33 éves Anne Hathaway a hétköznapokban, civilben nem sminkel, laza, és többnyire farmerben és pólóban sétálgat imádott férjével. Ám ha a vörös szőnyegre lép, bizony kirittyenti magát, a sminkje pedig mindig remek. Most Larion Oscar sminkmester meg is mutatja, hogyan készíts Anne Hathaway-sminket! TrendAFPA legszebb sminkek vörös hajú sziréneknekhttp://www.life.hu/trend/20151105-a-legszebb-oszi-sminkek-voros-haju-szireneknek-larion-oscar-tippjei.htmlAzt már megmutattuk, melyek a legszebb őszi sminkek szőke hajú lányoknak. Volt szó arról is, milyen színek állnak jól a barnáknak, és mit érdemes viselniük a fekete hajúaknak. Most következzenek azok, akiknek különleges, vörös hajkoronájuk van – íme, Larion Oscar sminkmester tippjei. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.