szépség

Kontyok helyett laza frizurák - szuper hajak az ünnepekre

2016.12.17. 09:00

Ha az ünnepek előtt még beiktatsz egy festést, vágást, akkor biztos lehetsz benne, hogy a frizuráddal nem lesz gond az év végén. Vagy mégsem? A hosszú loboncot ilyenkor szívesen viselnénk kreatívabban, rövid hajjal pedig szeretnénk picit másként festeni. Kontyok és macerás frizuraköltemények helyett idén próbálj ki valami újat!

Imádjuk a különleges hajkölteményeket, de valljuk be, ezeket otthon, a nagy rohanásban igen ritkán van kedvünk és időnk elkészíteni, pláne, ha még a kézügyességünk is korlátozott. Szerencséd van, mert ebben a szezonban még mindig trendi a loboncos haj, a szélfútta tincsek, de mellette a hollywoodi glamúrt idéző hullámok és a laza fonatok is nagyon divatosak. A sztároktól érdemes ellesni néhány trükköt, nekik ugyanis a legjobb hajszobrászok álmodják meg az aktuális trendeknek megfelelő frizurákat. Tanulj tőlük!

Csábíts tökéletes hullámokkal!

Csak egy hajgöndörítő és egy kis ügyesség kell ahhoz, hogy Veronica Lake-tincsekkel indulj útnak. A forró sütővas természetesen nem a legjobb a hajnak, pláne, ha vékonyszálú, de ilyenkor simán belefér. És hogy hogyan is készülnek a tökéletes hollywoodi hullámok? Itt találtunk egy videót, ahol egy hollywoodi sztárfodrász mutatja be a pofonegyszerű mozdulatokat - nála jobban mi sem tudnánk elmagyarázni. Ehhez a frizurához szinte kötelező egy élénk színű rúzs vagy egy tűzpiros árnyalat!

Forrás: AFP

A hullámok rövid frizurával is abszolút működnek, sőt, az egészen göndör tincseket is el lehet úgy készíteni, hogy ne egy cuki báránykára hasonlíts. A mi kedvenceink azonban az egészen laza hullámok - szexisek, stílusosak!

Forrás: AFP

Tűzd fel, de ne szigorúan!

Játszhatsz kicsit a tincseiddel, ha alaposan feltupírozod a frizurádat, majd tarkótájékon összefogod a hajadat, de úgy, hogy 1-2 apróbb tincs mindkét oldalon szabadon marad. Ezeket a tincseket süsd be, a tarkóra halmozott copfot pedig lazán fordítsd be maga alá. Lesd el a trükköket Jennifer Lawrence-től!

Forrás: AFP
Lófarok: az örök klasszikus

Ne hidd, hogy a legegyszerűbb feltűzött haj csak az edzőteremben állja meg a helyét - itt már megmutattuk, hogyan tud a lófarok mindennél csinosabb és elegánsabb lenni!

Tupírozz!

Ha nem vagy a hullámok rajongója, tanulj Emma Watsontól! A színésznő fodrásza nem fukarkodott a tupírozással, a tincseket elöl abszolút az egyik oldalra halmozta, de ügyelt arra, hogy néhány tincs szabadon maradjon.

Forrás: AFP

Csak lazán!

Kevés volumennel is készülhet csinosan feltűnött frizura: a két oldalról leválasztott tincseket hátul, a fej közepén is lazán összetűzheted, esetleg Taylor Swifthez hasonlóan megtűzheted. Ez a frizura pillanatok alatt elkészül!

Forrás: AFP
A szerző kedvence

"A vállig érő, nagyon vékony szálú hajammal csodákra sajnos nem vagyok képes, és mivel a póthajnak még a gondolatától is irtózom, azzal kell gazdálkodnom, amim van. Az ünnepek alatt azt hiszem, az egészen laza hullámokra szavazok én is: sokáig benne maradnak a hajamban, ráadásul legalább tartása is lesz. Szilveszterre pedig a tupír és egy kis feltűzés mellett döntök majd: a tánchoz és a kivágott ruhákhoz szerintem ez passzol a legjobban."

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK