5 dolog, amivel hatékonyabbá teheted az otthoni munkát

Forrás: Thinkstock -
hatékonyság tippek munka távmunka mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rugalmasabb munkaidő, több szabadidő, saját időbeosztás. Kecsegtetően hangzik, nem igaz? Mint sok dolognak, az otthoni munkának is megvannak a maga hátulütői. A Life.hu összegyűjtött 5 dolgot, amellyel hatékonyabbá tehető az otthoni munkavégzés.
Forrás: Thinkstock

1. Megfelelő munkaeszköz

Egyértelműnek tűnhet, de nem mindig az. Fontos az olyan ergonomikus (a testedet és lelkedet nem károsító) környezet, valamint eszközök biztosítása, amelyekkel hatékonyan tudsz dolgozni – tehát egy halálán lévő laptop felejtendő, mert csak bosszantani fog.

2. Húzd meg a határokat

Attól, hogy egész nap otthon dolgozol, lehetséges, hogy nehezebben választhatod szét a munkát és a magánéletet. Mindenképpen csinálj egy időbeosztást, hiszen egyes kutatások szerint a magánélet és a munka nem helyén való kezelése is stresszt okoz, amely nem csak az érzelmeinket és a fizikai teljesítőképességünket befolyásolja, de a fej- és hátfájás okozója is.

3. Tarts pihenőt

A nap 24 órájából általában 8 óra a munkaidőd – jó esetben. Otthoni munkavégzésnél ez megnőhet, hiszen közben kimostál egy adag ruhát és kitakarítottál pihenés gyanánt. Nem, a pihenés alatt a csendes, nem más foglalatossággal járó időt értjük.

Forrás: Thinkstock

4. Tűzz ki célokat

Mindennap egy papírra írd fel az aznapi listádat és folyamatosan húzd ki róla azokat, amiket már elvégeztél. Így te is átlátod majd a folyamatot és jó érzés lesz időről-időre tollal átvonni a papíron a kész dolgokat.

5. Ne csak az agyadat tornáztasd

Akár pihenő előtt vagy után is beiktathatsz egy kis mozgást: ha teheted sétálj a lakásban (hosszabb szünet esetén a környékeden), vagy körözz a nyakaddal, vállaiddal és nyújtózz egy jót, hiszen a sok ülés ártalmasabb, mint gondolnád.

5 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről http://www.life.hu/drlife/20150826-meglepo-ezeket-arulja-el-rolad-a-hajad-amiket-eddig-nem-is-gondoltal-volna.htmlFolyamatosan ritkuló, télen-nyáron is hulló haj? Tudtad, hogy a hajad nem csak rossz szokásaidról, de a betegségeidről is árulkodik? Összegyűjtöttünk öt olyan dolgot, amelyekről nem gondolnád, hogy a tincseid jelezni képesek.Dr. LifeThinkstock4 dolog, amit facebookozás helyett csinálhatszhttp://www.life.hu/drlife/20150819-facebook-helyett-aludj-vagy-mozogj.htmlTeljesen rá vagy kattanva a közösségi oldaladra, ott éled az életed, egyfolytában azt figyeled, hogy mikor villan fel a piros boríték vagy a földgömb? A változatosság gyönyörködtet, csinálj helyette mást!Dr. LifeThinkstock5+1 dolog, amitől nehezebben alszolhttp://www.life.hu/drlife/20150805-alvas-pihenes-levertseg-etel-ital-olvasas.htmlEljött az este, a hosszú munkanapnak vége, legszívesebben lazítanál egy jót a kedvenc koktélod és a legjobb horror/thriller könyved vagy a céges e-mail-ek társasáságban? Nos, ezzel csak magadnak teszel keresztbe, ugyanis másnapra nem leszel kipihent. Dr. LifeThinkstockTedd rendbe a lelked – 5 tipp a megfelelő balanszérthttp://www.life.hu/drlife/20150731-lelek-nyugalom-sport-kiegyensulyozottsag-onbizalom-balansz.htmlMindenki megérdemel legalább öt percet, amikor magával törődhet, kikapcsolhat, és kizárhatja a zavaró gondolatokat. A Life.hu öt tippje segít neked, hogy megtaláld a lelki békédet!Dr. LifeThinkstockTörj ki a kibertérből: 5 tipp, hogy leszokj az okostelefonodrólhttp://www.life.hu/drlife/20150729-okostelefon-telefon-tippek-leszokas-detoxikalas.htmlHa valaha is mondtál olyat, hogy nem tudod elképzelni a napjaidat az okostelefonod nélkül és legszívesebben vele aludnál, akkor rossz jó hírünk van. Öt tippünk segít téged a digitális detoxikálásban.Dr. LifeThinkstock6+1 rossz szokás, amitől előbb megöregszelhttp://www.life.hu/drlife/20150723-rossz-szokas-habitus-oregedes-tippek.htmlAlig alszol, nem használsz krémet és rendszeresen tévézel? Ne lepődj meg rajta, ha előbb öregszel meg, mint a korodbeliek. A Life.hu összegyűjtött 6+1 olyan dolgot, amelyek felelősek lehetnek a korai öregedésért.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.