4 különleges, béltisztító étel

Forrás: Thinkstock -
kisdumások alma lenmag klorofill étel zöldség avokádó emésztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emésztőrendszeri problémák sokunkat érintenek - köszönhetően a nem megfelelő táplálkozásnak, az ételekben található mérgező összetevőknek és stresszes életmódnak. Szerencsére azonban néhány apró dologgal is sokat tehetünk annak érdekében, hogy tehermentesítsük és megtisztítsuk bélrendszerünket. Íme, néhány étel, ami segíthet ebben.

Az igazi jolly joker: az alma és az almaecet

A legtöbb béltisztító program szerves része az alma vagy almaecet, mivel ez a rendkívül sok rostot tartalmazó gyümölcs kiválóan tisztítja a beleket. Az élelmi rostok és más, fontos tápanyagok elősegítik az egészséges emésztést és az almában lévő pektinek segítenek eltávolítani a belekben lerakódott toxinokat is.

Forrás: Thinkstock

A legjobb módszer

Sok orvos és természetgyógyász egyetért abban, hogy érdemes lenne heti egy gyümölcsnapot beiktatunk az étrendünkbe. Ezzel ugyanis egy napra tehermentesíthetjük a bélrendszerünket és egyúttal rengeteg mérgező anyagtól szabadulhatunk meg.

Hatásos béltisztító: az avokádó

Az avokádó bőségesen tartalmaz makro- és mikroelmeket, vitaminokat, ásványi anyagokat, zsírokat, élelmi rostokat, karotint, kalciumot, magnéziumot és káliumot. Tekintettel arra, hogy az avokádó nátrium- és koleszterinmentes, fontos szerepe van az egészségvédelemben. Az avokádó segítségével akár minden nap vagy kúraszerűen tisztíthatjuk beleinket. Az almához hasonlóan magas rosttartalma segíti a belek megfelelő mozgását, s ennek segítségével tisztítja azokat, megelőzve ezzel a különböző bélrákok kialakulását.

Forrás: Thinkstock

Ne feledkezz meg a megfelelő mennyiségű vízfogyasztásról!

Fontos, hogy bélrendszerünk mindig kellően hidratált legyen, ehhez a napi 2-3 liter víz fogyasztására szükség van. A méregtelenítést elősegítendő néha adjunk 1-1 kávéskanál Himalája sót a vizünkhöz.

A len mint szupermag

A lenmag a hasznos rostokon felül omega-3 zsírsavat is tartalmaz, mely csökkenti a belekben kialakuló gyulladásokat és stabilizálja a bélsejtek falát.

Forrás: Thinkstock

Klorofillban gazdag zöld növények

A klorofillban dús zöldségek és gyümölcsök elősegítik a belek mindennapi tisztítását. A spenót, az olajbogyó, a káposzta, a kelbimbó, a zeller mind-mind rendkívül gazdagok klorofillban, így javítják az emésztést és tisztítják a májat. A folyékony klorofill szintén kiváló hatással van beleinkre.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.