szórakozás szabadidő tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jönnek az igazán fagyos esték,  meghívnád otthonra a barátaidat? Bemutatjuk a legszórakoztatóbb otthoni társasági eseményeket. Jó mulatást!
Felejthetetlen színházi előadások novemberrehttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101105-felejthetetlen-szinhazi-eloadasok-novemberre.htmlBuli helyett fondüparti - 5 unaloműző tipp otthonrahttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101111-buli-helyett-fonduparti-5-unalomuzo-tipp-otthonra.html

1. In memoriam társasjáték

A boldog, felhőtlen gyermekéveket idézheti egy-egy pincéből előkerült szocreál Gazdálkodj okosan, Monopoly vagy Varázsfazék. Nagyon mókás tud lenni, amikor újra találkozol a rég elfeledett játékokkal. Manapság rengeteg új társast látni a játékboltok polcain, vannak pajkos felnőttes játékok és félnapos stratégiai társasok is. Még mindig tuti befutó az Activity, a Tabu, az UNO és a tavaly karácsony slágere: a Beugró. Sok "ivós" játékot is beszerezhetsz, pl. az alkoholos dartsot.

A Life.hu tippje

Ha nincs kéznél Activity-kártya, vagy ha már minden feladványt kívülről fújtok, van egy sokkal jobb ötletünk: gyártsatok saját feladványokat! Nagyon jókat lehet mulatni, ha például a társasághoz kötődő szavakat, mondatokat írtok, ha extrém feladványokat adtok egymásnak. Mutogasd el, hogy "katakomba", vagy rajzold le a "metálzenét"!



2. Fondüparti

A fondü, a közös mártogatás könnyen összehozza a társaságot, arról nem is beszélve, hogy a lakomázás megalapozza az este hangulatát. Jóllakottan sokkal jobb beszélgetni, szórakozni. A Svájcból származó fondü többféle lehet: sajtos, húsos, halas, zöldséges, sőt csokis-gyümölcsös is.

A Life.hu tippje

A legjobb választás, ha először egy sós fogással kezdtek, majd levezetésképp jöhetnek az ínycsiklandó csokis csodák. A vendégek úgy érkezzenek, hogy ne maradjanak ki a munkafolyamatból: ez a kis főzőcske a nyári grillpartik téli megfelelője, együtt a legjobb zöldséget szeletelni, sajtot reszelni, sürögni-forogni a konyhában. Ne feledd, hogy a klasszikus sajtos fondü lelke a fehérbor!


3. Tematikus filmestek

Hogy milyen filmeket választotok, az ízlés dolga. A "filmklubokat" rendszeresíteni is lehet, akár minden hónapban tarthattok egyet. Tarantino-est, olasz filmek, szerelmes filmek, "rettegős" est, Bruce Willis éjszakája, Jóbarátok-maraton és így tovább.

A Life.hu tippje

Készítsetek elő sok-sok párnát, pattogtassatok kukoricát, és csináljatok mártogatókat hozzá. Első hallásra furcsának tűnik, de nagyon jó a popcorn is különböző, pikáns dipekkel. Az estékre fel is készülhettek filmes érdekességekkel.



4. Könyvklub

Oprahnak sikerült olvasásra bírnia az amerikaiakat, mi magyarok pedig szeretünk olvasni, csak mindig beleszól az a fránya időhiány. Hívj össze minél több irodalomkedvelő barátot, és havonta egyszer tartsatok könyves estét.

A Life.hu tippje

Minden hónapra válasszatok ki közösen egy-egy olvasmányt a klasszikusok vagy akár jelenlegi bestsellerek közül, aztán vitassátok meg együtt egy pohár bor társaságában, kinek mit jelentett a történet, milyen kérdések merültek fel, milyen karakterek voltak a kedvencek. Szuper kikapcsolódás, jó vitaindító is lehet egy "kötelező olvasmány", nem beszélve arról, hogy így nem lesz kifogás: a naptárban figyelmeztet majd a közelgő dátum, hogy mikorra kell végezni a betűfalással!


5. Csajos ruha-cserebere

Biztos neked is van jó pár olyan ruhád, ami címkével együtt áll a szekrényben, és örökre ott is maradna, ha nem adnál túl rajtuk. Olyan cipellők, amelyeket hirtelen felindulásból vásároltál, olyan kiegészítők, amelyek túl merészek, csak "nem tudtad otthagyni őket".

A Life.hu tippje

Bár ma már vannak intézményesített ruhacserélgető helyek, vásárok, ti is nyugodtan szervezhettek ilyen napot. Beszéljetek össze a barátnőkkel, hogy kinél találkoztok, és mindenki vigye magával azokat a darabokat, amelyek a szekrényben szomorkodnak. Nagyon izgalmas időtöltés!


Pákozdi Cincy

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.