borkóstoló bor borvidék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kinn hó van és mínuszok, de ha a barátokkal kedved támad kimozdulni, akkor nem is találhatnál jobb programot a borkóstolásnál - gyertyafény mellett. Felderítettük, hol érdemes áldozni Dionüszosz oltárán Budapesten - íme, kedvenc borkóstolós éttermeink.

1. Drop Shop Borbár

Budapest szívében, a Jászai Mari tértől két percre találtunk rá a hangulatos bárra, amely kiváló kiszolgálásával, széles borkínálatával és mennyei borkorcsolyáival azonnal belopta magát a szívünkbe. Legalább 60 féle bor szerepel a kínálatban, ahol a hazai nedűk mellett van például új-zélandi és burgundiai kóstolnivaló is. A zamatos kortyok mellé ínycsiklandozó borkorcsolya, sonka, szalámi, hazai kézműves sajtok, panini és apró falatkák járnak. Mi isteni cuvée-t kóstoltunk, és paprikakrémes falatkákat csipegettünk mellé - mindössze 1000 forintért. Ide érdemes benézni!

http://dropshop.hu
http://dropshop.hu



Bővebb infó:
http://dropshop.hu/index.php?article_id=128

2. Doblo Bor Bár

A Deák Ferenc tértől mindössze 5 percet kell sétálnod ahhoz, hogy eljuss a Doblo Bor Bárba, amely az igazi, öreg borospincék hangulatát idézi. A rendkívül igényesen kialakított, nagy belmagasságú hely már az utcáról becsábítja az arra járót. Az ablakok mögött sárgán világító lámpatestek, a patinás, öreg bútorok igazi vendégcsalogatók - a finom borokról nem is beszélve. A Doblónak pluszpont jár azért is, hogy a helyen nem lehet dohányozni. Ha szereted a különleges borokat, akkor itt a helyed: közel 200 féle nedű - mint pl. kézműves és bioborok - közül válogathatsz. Minden héten más hazai borászat italait kóstolhatod meg, a kortyok mellé pedig finom, házias ételeket kínálnak.


www.budapestwine.com
www.budapestwine.com


Bővebb infó: www.budapestwine.com/bor

3. Borkápolna

Ha egy kellemes belvárosi séta alkalmával kicsit megpihennél, térj be a Hősök tere közelében fekvő Borkápolnába - nem fogod megbánni! Itt több mint 1300 féle bort kóstolhatsz meg igazi történelmi hangulatban. Az épületet még Rudolf főherceg építtette az úri családok és művészek számára. Három, címeres téglával kirakott kóstolóhelyiség várja a finom borok kedvelőit. A Borkápolnát szeretjük azért is, mert nagyon segítőkész a kiszolgálás, de a helyet vonzóvá teszi az is, hogy nemcsak a népszerű hazai borvidékekre fókuszál, hanem bemutatja a hazai, családi gazdálkodók kézműves borait is.

www.borkapolna.hu
www.borkapolna.hu



Bővebb infó: www.borkapolna.hu

4. Királyi Borház és Pincemúzeum

A Budai vár remek célpont egy hangulatos délutáni sétára, ahonnan varázslatos kilátás nyílik a fényben úszó fővárosra. A Királyi Borház és Pincemúzeum kínálata pedig végképp nagyon csábító, ha kedveled a zamatos borokat. A reneszánsz kori királyi és polgári pincék a vár alatt találhatók, ahol már a XIV. században is tároltak borokat. Ha itt jársz, a finom borok kortyolgatása mellett megismerheted hazánk legjelentősebb borvidékeit, borászatait és az őshonos szőlőfajtákat is. Az árak pedig közel sem olyan magasak, mint ahogy a helyszínt látva gondolnánk - közel 1700 forintért már háromféle bort kóstolhatsz.

www.kiralyiborok.com
www.kiralyiborok.com

Bővebb infó: www.kiralyiborok.com/site

+ 1 forralt boros tipp: karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

Nincs tél forralt bor nélkül - december 24-ig idén is ellátogathatsz a Vörösmarty térre, ahol a kézműves vásárban a csalogató portékákon kívül igazi gasztronómiai élvezetek is várnak rád. Az árát ugyan megkérik, de ennek ellenére nagyon jólesik a forgatagban elfogyasztani egy bögre forralt bort vagy finom puncsot. A forralt bor 650, a puncs 600, a forró tea 400 forintba kerül.

www.taverna.hu
www.taverna.hu


Bővebb infó: www.budapestinfo.hu/hu/esemenynaptar/budapesti_karacsonyi_vasar_2010

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!





Pikáns ízek, forró kortyok - budapesti teaházmustrahttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101109-pikans-izek-forro-kortyok-budapesti-teahazmustra.htmlÉdes bűnbeesés - Az ország legjobb cukrászdáihttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101111-edes-bunbeeses-az-orszag-legjobb-cukraszdai.htmlPikáns borkorcsolyák macskajaj ellenhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101112-pikans-borkorcsolyak-macskajaj-ellen.htmlVirgin forralt borhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101112-virgin-forralt-bor.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.