tehetségkutató Megasztár Tolvai Renáta sztár énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eljött az idő, az utolsó péntek, a Megasztár fináléja. Ugyanúgy, mint 2008-ban, ismét a Megasztár saját stúdiójából jelentkezett a műsor. Claudia és Tilla hófehér ruhában jelentkezett be a Let Me Entertain You című nóta után. Robbie Williams számát a döntősök énekelték.

http://press.tv2.hu
http://press.tv2.hu



Extra produkciók

A Megasztár fináléját megannyi extra produkcióval turbózták fel. Az első igazán hardcore volt: a válogatók legsúlyosabb arcait gyűjtötték össze: Mr. Bikicsunájt és népes társaságát. Kegyetlenül hamis és látványra is meghökkentő volt a trash-produkció: nagyon féltünk, hogy egy vehemensebb mozdulat után reflektorfénybe kerül az egyik énekes hölgy dekoltázsa. Szerencsére ez nem történt meg. Mindenesetre, ha egy turista most a TV2-re kapcsolt a szállodai szobájában, és rájött, hogy ez egy tehetségkutató döntője, igencsak rácsodálkozhatott a díszes kompániára. Király Viktor is feltűnt a Mega-lányokkal. Jó volt újra hallani Patai Annát és Varga Dettit. A Mega-fiúk Rúzsa Magdival énekeltek egy AC/DC-számot.


A legextrább Mester Tamás megasztáros debütálása volt. Rock'n'roll! Olyan volt, mintha Lenny Kravitzet keresztezték volna Chester Benningtonnal, a Linkin Park énekesével. Szégyen, nem szégyen, nekünk az adás itt érte el a csúcspontját! Friderikusz is őszintén gratulált zsűritársának. Döbbenet!


Az utolsó bónusz igazi Megasztár-dömping volt, az eddigi négy széria legjobb énekeseivel. Mujahid Zoli, Torres Dani, Lüszike is feltűnt a Presser Gábor által "összekutyult" dalegyveleg erejéig.

Harc az Év Hangja címért

I. kör

Elsőként Tolvai Reni énekelt egy Christina Aguilera-számot, Friderikusz szerint már-már playback szinten, ami jelen esetben dicséret volt, hisz Sándor arra célzott, hogy tökéletes stúdiófelvétel minőségű volt Reni éneke.


Kökény Attila - legalábbis mi úgy gondoljuk - mellélőtt a Zámbó Jimmy-slágerrel. Mester Tamás szerint kifinomultabban énekelt, mint a tragikus sorsú Király. A zsűri rendszeresen arra ösztönözte Attilát, hogy vetkőzze le a "vendéglátós" stílust, most pedig beerősített egy igaz Dáridó-nótával. Nagyon vártuk Kökény következő produkcióját, mert ezzel nem győzött meg minket.



II. kör

A második körben mindkét versenyző az eddigi legsikeresebb produkcióját énekelte: Tolvai Reni a csodás Karády-számot adta elő. Friderikusz nem állta meg megjegyzés nélkül, amikor Renit kellett értékelnie, így szólt: "Mit csinál holnap Renáta? Miért nem megy át az X-Faktorba kicsit, ott már csak fiúk maradtak."


Kökény pedig Cserháti Zsuzsa Kicsi gyere velem rózsát szedni című örökzöldjével állt színpadra. Mi tovább izgultunk Attiláért, hogy a következő körben lenyűgözzön minket.


III. kör

Reni Caramellel duettezett: a The way you make me feel című slágert énekelték. Az előadás világszínvonalú volt, maximumra hangosítottuk a tévét, táncoltunk és élveztük.


Kökény és Tóth Vera a Szomorú vasárnap című filmzenével készült - autentikus cigányzenével kísérve. Síri csend honolt a Megasztár stúdiójában, s bár a szurkoló tinik nem feltétlenül ismerik ezt a zeneműt, vastapssal jutalmazták az előadást. A tehetségkutatóban nem először találkoztunk ezzel a zenével: anno Póka Angéla énekelte a harmadik szériában.



IV. kör

Egy csodálatos olasz éneket választott közös számnak a két versenyző. Gyönyörű és megható volt. Nem szeretnénk választani, mindketten tökéletesek voltak.


Fantomképek, százalékok

A műsor egész ideje alatt igen gyakran láthattuk a képernyőn a százalékokat: pl. 51%, 49% , 46%, 54% - olykor fantomképekkel. Az utolsó negyedben leleplezték, hogy kit takarnak a képek: Tolvai Renáta 51%-kal vezetett. Pár perccel később szintén 51%-kal Kökény vette át a vezetést, majd hosszú percekig 50%-50% százalékos eredményt láthattunk. Érdekes adatok mindenesetre...


Ki az Év Hangja?

Hosszú ideig húzták az eredményhirdetést, végül Claudia és Tilla sikítva hirdette ki az eredményt. A 2010-es Év Hangja: Tolvai Renáta! Furcsa volt, Reni nem sírt, nem hatódott meg, úgy tűnt, nem hiszi el, ami történt vele. "Az utolsó gondolatom az volt, hogy nem Kökény Attila fog nyerni." Érdekes finálé volt, sok jó dallal, de valahogy hiányoztak az igazi érzelmek. Hol húzták az adást, hol felpörgették. Az eredményhirdetés közel sem volt olyan nagyszabású, mint a Megasztár egésze. Egy biztos: gratulálunk Tolvai Renátának és Kökény Attilának, az év legjobb férfi és női hangjának!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.