színház szórakozás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha unod már a hideget, kikapcsolódnál  egy kicsit, és szomjazol a kultúrára, a következő darabok garantált szellemi felüdülést kínálnak majd!

1. Alkony - Radnóti Színház



Babel Emmanuilovich




Miről szól a darab?
Az 1913-as történet a háború előtti utolsó békeévben játszódik. Egy maffiózó családról szól, ahol Mendel Krik (az apa) a zsidónegyed hírhedt alakja, az orosz irodalom legendás antihőse, aki 62 évesen ráébred arra, hogy másként akar élni. Fiainak elegük van zsarnokságából és diadalmaskodni akarnak felette. Az összecsapás életről-halálról szól: "az alkony vére önti el az égboltot"... A történet már-már biblikus dimenzióba emelkedik, miközben a darab megőrzi egyszerűségét.
Rendező: Valló Péter
A főbb szerepekben: Cserhalmi György, Csomós Mari, Csányi Sándor, Bálint András, Szombathy Gyula.
Bővebb infó:www.radnotiszinhaz.hu



"Hölgyeim és Uraim. Megvannak az eszközeim, hogy behatoljak Lajos agyába. Őrült vállalkozásnak tűnik, hiszen lehet, hogy soha többé nem jutok ki onnan. Hogy egyszerűen elfelejt ez a nagy barom! De nehehehem! Abból nem eszik. Bebiztosítottam magam! Hogy ha szemét módon elfelejtenél, akkor se legyek elfelejtve!"



Fotó: Kálmán Eszter/www.tapszinhaz.hu
Fotó: Kálmán Eszter/www.tapszinhaz.hu


Miről szól a darab?

Kegyetlen ám szórakoztató emberkísérletről, Lajos - az emlékek nélküli ember - heroikus és reménytelen harcáról a totálisan érthetetlen világgal szemben, ahol nincs fogódzó, ismerős arc, kézre álló tárgy vagy otthonos hangulat. A főszereplő dr. Pumánszky Miklós valóság és szimuláció határán mozog. Hogyan vesztette el Lajos az emlékezetét: gyerekkori trauma, véletlen baleset, netán bűntény rejlik a háttérben? Mi történik egy bagolyszerű fonémahalmazzal egy egészséges és egy amnéziás emberi agyban? A válaszok talán soha nem derülnek ki...
Rendező: Vajdai Vilmos
A főbb szerepekben: Terhes Sándor, Gosztonyi Csaba, Tamási Zoltán, Stefanovits Angéla, Janklovics Péter.
A következő előadást megtekintheted a Deszkán (február 9-13.), a Kortárs Magyar Drámák Fesztiválján.
Bővebb infó:www.tapszinhaz.hu

3. Szirénének - Kamra







Fotó: Dömölky Dániel/www.katonajozsefszinhaz.hu
Fotó: Dömölky Dániel/www.katonajozsefszinhaz.hu


Miről szól a darab?

Keserű háborús, színpadi börleszk, görög héroszokkal és satnya utódaikkal. Az előadás izgalmas és összetett, álomról álomra haladva tűnnek egymásba a szereplők. A mű az énközpontú világ siralma, a kórusszöveg mélyen filozofikus, mely választ ad arra a kérdésre, vajon mit énekeltek egykor a szirének, amivel elcsábították a férfiakat. Míg Odüsszeusz hazáját, addig fiai őt keresik, bár az is lehet, mindenkinek jobb lenne, ha inkább elkerülnék egymást. A három anya (Pelsőczy Réka, Pálmai Anna, Borbély Alexandra) három különböző hang, egymással kiegészülve. A három fiú (Hajduk Károly, Kovács Lehel, Dankó István) kisfiút, lázadó kamaszt és az anya-fiú viszony hangjait játssza.
Rendező: Dömötör András
A főbb szerepekben: Dankó István, Hajduk Károly, Kovács Lehel, Szirtes Ági, Pálmai Anna, Pelsőczy Réka.
Bővebb infó:www.katonajozsefszinhaz.hu


4. Jó estét nyár, jó estét szerelem - Nemzeti Színház



Fejes Endre


Fotó: Gordon Eszter/www.nemzetiszinhaz.hu
Fotó: Gordon Eszter/www.nemzetiszinhaz.hu


Miről szól a darab?
A zenés dráma egy munkásfiú életét meséli el, aki a szórakozóhelyeken gazdag görög diplomatának adja ki magát, így kábítva azokat a nőket, akik házasságról és külföldi életről álmodnak. A főszereplő végül a Balatonnál beleszeret a végzet asszonyába, aki nem viszonozza az érzelmeit és kihasználja. A hazugságok kiderülnek, a lány megfenyegeti, és bekövetkezik a tragikus vég. A mű aktuális, hisz ma is léteznek olyan nők, akik mindent elhisznek egy férfinek csak azért, hogy boldogok legyenek.
Rendező: Rába Roland
A főbb szerepekben: Fehér Tibor, Péterfy Bori, Bánfalvi Eszter, Gerlits Réka, Tompos Kátya.
Bővebb infó:www.nemzetiszinhaz.hu


5. My Fair Lady - Magyar Színház



A My Fair Lady a világon talán az egyik leghíresebb musical. A népszerű dallamok, a fordulatos történet miatt szinte alig akad színház, amely ne tűzte volna műsorára a G. B. Shaw Pygmalion című darabja alapján készült művet.


www.magyarszinhaz.hu
www.magyarszinhaz.hu


Miről szól a darab?
A főszereplő Eliza Doolittle, aki London híres operaháza előtt kínálja portékáját az elegáns közönségnek. A lány álmaiban egyszerű vágyak: meleg szoba, puha ágy, finom ételek és a szerelem szerepelnek, ám úgy tűnik, egyikre sincs reménye. Eliza egy véletlennek köszönhetőn találkozik Higgins professzorral, aki úgy véli, a szép és pontos beszéd a társadalmi felemelkedés egyedüli lehetősége. Elhatározza, hogy hercegnőt nevel a virágárus lányból és a történet kettejük kapcsolatáról szól, sok zenével, vicces párbeszédekkel és váratlan fordulatokkal.
Rendező: Sík Ferenc
A főbb szerepekben: Dániel Vali, Mihályi Győző, Fillár István, Auksz Éva és Tóth Éva.
Bővebb infó: www.magyarszinhaz.hu

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.