úti cél Valentin-nap utazás szerelem program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Íme, 5 romantikus úti cél, ahol garantáltan meghitt pillanatokat élhetsz át a kedveseddel. Az már csak a pasidon múlik, hogy mi lesz a tartalmas kirándulás vége...

iStockphoto
iStockphoto


1. Csókterem a margitszigeti Víztoronyban




Budapest egyik legkellemesebb pontja a Margitsziget. Két oldalról a Duna öleli, és a térképen aprócskának tűnő sziget számtalan kalandot tartogat számotokra. Az "angolpark" fehér padjain kora tavasztól késő őszig szerelmespárok üldögélnek, de akadnak, akik a kevésbé frekventált útvonalakat keresik fel, és egy-egy fa tövében bújnak össze. A sziget leghívogatóbb építménye a víztorony. Sajnos a toronycsúcsra senki sem mehet fel, de a napjainkban kilátóként üzemelő víztorony legfelső szintjére bárki felsétálhat. Az íves erkélyekkel szegélyezett terem az itt "lopott" csókok miatt kapta a Csókterem elnevezést.
Bővebb infó: www.vendegvaro.hu/Viztorony-Budapest



http://viztorony.hu
http://viztorony.hu

2. Pécsi lakatfal




Egy kis pécsi hagyományból nőtte ki magát az országos hírnevű romantikus gesztus. Pécs belvárosában egy kovácsoltvas kerítésre felkerült egy-két lakat a szerelmi összetartozást jelképezve, aztán a fiatalok elkezdtek újabb és újabb lakatokat feltenni már nevekkel, feliratokkal gravírozva. A végeredmény mára már az, hogy szinte mindenki kötelezőnek érzi ezt a romantikus gesztust, aki erre jár a szerelmével, párjával. Ti is könnyen találtok a környező üzletek között olyat, aki kibővítette a profilját az eladó lakatokkal, sőt olyan is van, aki belegravírozza a neveteket és az üzenetet a jövőnek.
Bővebb infó: www.vendegvaro.hu/Pecs

http://magyar.pecshotels.com
http://magyar.pecshotels.com

3. Szerelem labirintusa




A Budai vár része a labirintus, amelyben sok szerelmespár "talált" már egymásra. A Szerelem Labirintusa a személyre szóló labirintusjárásnak egy sajátos formája. A pár más-más bejáraton lép be a labirintusba, más-más utakat jár be, de úttalan útjaik a bolyongás végén összefutnak. A Szerelem Labirintusa elnevezésű barlangág nappal nem látható-látogatható terület. Az éjszakai Személyes és Szerelem Labirintusok látogatásához előzetes bejelentkezés szükséges.
Bővebb infó: www.labirintus.com/hu

www.labirintus.com
www.labirintus.com



4. Erdei teázó




Gyönyörű romantikus program lehet a Sajkod és Tihany közötti erdei teázó felfedezése. A Balaton mellett vezető erdei úton végigsétálva érkezünk meg az erdei teázóhoz, amely a dombtetőről csodálatos kilátást nyújt az egész Balatonra. A hely egész évben nyitva van, így nem csak jó időben élhetünk át meghitt pillanatokat. Hidegebb időben kandalló várja a megfáradt vándorokat, akik házi sütemények és csodás teák társaságában élvezhetik a Balaton őszi/téli örömeit.
Bővebb infó: www.horgaszat-tihany-sajkod.hu/

Tipp: Nyerj Valentin-napi ajándékokat a Life.hu-val!


http://teazo.horgaszat-tihany-sajkod.hu
http://teazo.horgaszat-tihany-sajkod.hu



5. Szarvasi Arborétum




Az Arborétum egész évben látogatható, és sok különleges látnivalót kínál. A természetben tett kellemes séta egy igazán kitűnő romantikus programlehetőség. Az Arborétumban található fák nagy része 100-150 éves, de nem ritkák a 200 évesnél idősebb példányok sem. A látogatható terület 42 hektár, amely erdei utakon vagy szilárd burkolatú sétaúton járható be. Az Arborétumban lehetőségetek van egy kis romantikus hajóútra is.
Bővebb infó: www.pepikert.hu/

www.iranymagyarorszag.hu
www.iranymagyarorszag.hu


Forrás: www.meglepkek.hu

Tippünk: Randizz az interneten!


(Még több romantikus helyszíntippért látogass el a www.romantikaterkep.hu oldalra.)

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Csúcsra fel! - 4 kihagyhatatlan úti cél síeléshezhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110106-csucsra-fel-szuper-siajanlok-az-ujevre.htmlTitkos alagutak, ódon kastélyok: 4 izgalmas úti célhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20101028-titkos-alagutak-odon-kastelyok-4-izgalmas-uti-cel.htmlIrány a jég! - Nagy korcsolyapálya-körképhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20110127-a-legjobb-program-telre-irany-a-korcsolyapalya.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.