gyilkosság Tim Hetherington líbiai forrongások gránát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tim Hetherington haditudósító, dokumentumfilmes és fotóriporter sem élte túl, amikor a líbiai Miszráta városban a felkelők és a kormányerők összecsaptak.  

A férfi legutóbb kevéssel a halála előtt adott magáról életjelet a közösségi oldalán: "Ostrom alatt vagyunk a líbiai Miszrráta városában. Kadhafi csapatai összevissza ágyúznak. A NATO-nak nyomát sem látom." Hetherington halálát állítólag egy páncéltörő gránát okozta - olvasható az origo-n.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

2011-ben Restrepo című alkotását a legjobb dokumentumfilm Oscar-díjára jelölték. A film az afganisztáni Korengal-völgy elszigetelt katonai támaszpontjának életét mutatta be. A 41 éves rendező-fotóriporter új filmjén dolgozott Líbiában, amikor egy rakétavető gránát eltalálta. A hírek szerint három másik fotós is megsérült. Hetheringtont állítólag azonnal kórházba szállították, de már halott volt, mire bevitték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.