Dodi al-Fayed hercegnő tragédia Nagy-Briannia Diana hercegnő autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már most óriási felháborodást váltott ki a Cannes-i Filmfesztiválon az a dokumentumfilm, amely Lady Diana balesetéről szól - a filmben egészen közelről mutatják a baleset véres részleteit.




Forrás: AFP
Forrás: AFP

Lady Di és szeretője, Dodi Al-Fayed, valamint a sofőrjük, Henri Paul is szörnyethalt a 14 évvel ezelőtti párizsi tragédiában, amikor luxusautójukkal a paparazzók elől menekülve a falnak csapódtak egy alagútban. Dianán kétórás életmentő műtétet hajtottak végre, de a hercegnő belehalt sérüléseibe. Most a tragikus eseményről készült 90 perces fekete-fehér dokumentumfilmet vetítik le a közönségnek - olvasható a Blikken.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A film támogatói között szerepel Mohammed Al-Fayed egyiptomi üzletember, Dodi édesapja és Keith Allen walesi színész is, aki az újdonsült brit popsztár, Lily Allen édesapja. Nemrég kiszivárgott, hogy a film közeli képkockáin olyan apró részletek is láthatóak lesznek, mint Diana véresre festett szőke haja vagy eltorzult arca a karambolt követően. A kiszivárgott információk szerint néhány retusált fotó is látható lesz, amelyek a halottszemle során készültek a hercegnőről.

A dokumentumfilm elkészítői a világ minden pontján szeretnék bemutatni a közeljövőben a Diana haláláról szóló filmet. Nagy-Britanniát azonban egyelőre nem sokkolnák a képsorokkal, hiszen a britek még mindig a hercegi esküvő mámorában égnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.