Koncert, kiállítás, fitnesz - Nyárindító programok júniusra

Joe Cocker zenei fesztivál koncert Sting VOLT Fesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs még programod nyárra? Fesztiválok, koncertek, kiállítások - június mindenből a legjobbat kínálja, csak győzz válogatni! Íme a Life.hu legjobb tippjei.
Budapest


1. Bravo Otto 2011

A nyár első szombatján a legtöbb hazai sztár együtt bulizik majd a Bravo Otto Díjátadón. Itt dől majd el, hogy kik azok a fiatal énekesek és énekesnők, akik a legjobban tetszettek a közönségnek 2011-ben. A fergeteges estét többek között Janicsák Veca, Tóth Gabi, Lola, Vastag Tomi, SP és Fluor Tomi fellépése színesítik majd. A díjátadót Dukai Regina és az X-Faktor sztárja, Király L. Norbi vezeti majd. A rendezvény hatalmas bulinak ígérkezik, ami természetesen idén is ingyenes lesz!

rtlklub.sajtoklub.tv
rtlklub.sajtoklub.tv

Vastag Tamás

Időpont: június 4. 19:00
Helyszín: WestEnd City Center, Millennium tetőterasza
Bővebb infó: http://neon.hu/bravo_otto

2. A régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiválja: Dining Guide Food Show

A Dining Guide étteremkalauz szervezésében zajló eseménysorozat kulináris ínyencségeket és megannyi érdekes szórakozási lehetőségeket kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Éttermek, cukrászdák, csokimanufaktúrák és a legkülönlegesebb ételek várják június első hétvégéjén a Millenáris Park B épületébe látogatókat. A vendégek megismerkedhetnek a szarvasgombák és olívaolajak világával, az etyeki sonkamesterséggel, kézműves csokoládékkal és speciális fűszerekkel. A Dining Guide Food Show egyik kiemelt programja lesz a Tefal Dining Guide Blogkóstoló, ahol a legnépszerűbb gasztrobloggerek készítik el már kultikussá vált receptjeiket.

www.diningguide.hu
www.diningguide.hu

Időpont: június 3-5.
Helyszín: Millenáris Park
Bővebb infó: www.diningguide.hu/foodshow/palyazat/etterem-informacio-5992

3. 16. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála

A nyár legnagyobb futóeseménye tárt karokkal várja mindazokat, akik igazán szeretnének tenni valamit az egészségükért. Edzettségtől függően bárki megtalálhatja a számára teljesíthető távot: aki rendszeresen edz, az egyéni 7,5 kilométerrel melegíthet be a nyárra, a kezdőket, kisgyermekes anyákat a 3,5 kilométeres futótáv várja, aki pedig lazábbra venné a tempót, 2,8 kilométert gyalogolhat. Ezen a sportos vasárnapon a Margitszigeten lesz életmód- és táplálkozási tanácsadás, fittségi felmérés is.

Thinkstock
Thinkstock

Időpont: június 5.
Helyszín: Margitsziget
Bővebb infó: www.futanet.hu/

4. VIVA COMET 2011

Az idei díjátadó az előzetes információk szerint sokkal látványosabb lesz, mint az előzőek. Az idei sztárvendég Edward Maya lesz, akinek "Stereo Love" című slágerét a világ legtöbb klubja listájára tűzte már. Edward mellett a hazai popszakma legnépszerűbb előadói is fantasztikus és látványos, eddig soha nem látott produkcióikkal kedveskednek a közönségnek: az Arénában fellép majd többek között Tóth Gabi, Király Viktor, Brasch Bence, Varga Viktor és a Bad Boyz, de Geszti Péter legújabb együttese, a Gringo Sztár itt adja majd elő először élőben új slágerét. Már most táncolni támadt kedved? Akkor válts jegyet a COMET gálára!

www.edwardmaya.com
www.edwardmaya.com

Edward Maya

Időpont: június 10. 20:00
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Bővebb infó: www.vivatv.hu/comet

5. Budapesti Nyári Fesztivál

Több mint száz eseménnyel várja a látogatókat a főváros legszínesebb fesztiválja. A júniusi nyitóbulin a fergeteges hangulatról a Garamy Funky Stuff gondoskodik, de koncertet adnak Edwin Marton és sztárvendégei is. Nagyszerű előadásokból sem lesz hiány: megelevenedik a színpadon Füst Milán műve, a Feleségem története és a Nyomorultak c. musical is. Böngészd át a részletes programajánlót - lesz miből válogatnod!

www.edvinmarton.hu
www.edvinmarton.hu

Edwin Marton

Időpont: június 4.-szeptember 3.
Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Városmajori Szabadtéri Színpad
Bővebb infó: www.szabadter.hu/

6. VilágVeleje Nyár 2011

A főváros szívében Budapest egyik legszebb történelmi kertje, az Orczy Park ad otthont a kétnapos zenés mulatságnak június közepén. Olyan remek magyar együttesek koncerteznek a két nap során, mint a Tankcsapda, Jamie Winchester unplugged, a Mystery Gang és a Pál Utcai Fiúk vagy a Hiperkarma. A zenei programokon kívül kalandpark, sportpályák és pingpongasztalok is várják az aktív bulizás szerelmeseit. Fedezd fel az Orczy-kertet, és bulizz jó, magyar zenékre!

www.hiperkarma.hu
www.hiperkarma.hu

Hiperkarma



Időpont: június 17-18.
Helyszín: Orczy Park
Bővebb infó: www.vilagveleje.hu/koncertek/2011/06/17/vilagveleje-nyar-2011

7. Telekom Gyerek Sziget

A júniusi hétvégéken nem kérdés, hogy a Gyerek Sziget a legjobb program a családosok számára. Többek között kézműves foglalkozások és bohóctanoda várja a kicsiket, de lesznek előadások a környezettudatos életmódról, koncertek, furfangos interaktív játékok, készségfejlesztő programok, tanácsadás és persze állatsimogató is. A jókedv idén is garantált - a gyerekek nagy júniusi kedvence minden évben a Hajógyári-sziget!

www.sziget.hu
www.sziget.hu

Időpont: június 4-26.
Helyszín: Hajógyári-sziget
Bővebb infó: www.sziget.hu/gyereksziget/

8. Világsztárok az Arénában

A legnagyobb külföldi sztárok is nagyon szeretik Budapestet, és bármikor szívesen fogadnak egy-egy koncertfelkérést hazánkban. Június első napján a Roxette dalai veszik birtokukba az Arénát, június 5-én Joe Cocker táncoltatja meg a magyar közönséget, 6-án pedig a Scorpions zenekar búcsúturnéja érkezik el Budapestre. A hónap végén, június 28-án a Beatles együttes legendás alakja, Ringo Starr koncertezik nálunk, június utolsó napján, 30-án pedig Sting dalai csendülnek fel a magyar fővárosban. Van miből válogatni!

Forrás: AFP
Forrás: AFP


Roxette

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Bővebb infó: www.budapestarena.hu/html/index.php

9. Múzeumok éjszakája

2003 óta rendezi meg minden évben az Oktatási és Kulturális Minisztérium ezt a könnyed kirándulást a múzeumok világába. Ezen az estén egy karszalaggal beléphetsz a főváros legtöbb múzeumába, és jobbnál jobb kiállításokat tekinthetsz meg. A kellemes hangulat garantált!

Thinkstock
Thinkstock

Időpont: június 24.
Bővebb infó: www.muzeumokejszakaja.hu/

10. Kapcsolat koncert 2011

Idén is lesz Kapcsolat koncert a Hősök terén! A 15. alkalommal megrendezett esemény aktuális sztárfellépője az amerikai popénekesnő, Kesha lesz. A 24 éves Los Angeles-i születésű Rose Sebertet 2005-ben fedezte fel az egyik legfelkapottabb sztárproducer, Dr. Luke,
de egy jó ideig csak dalszerzőként és háttérénekesként ügyködött. 2009-ben jött a nagy áttörés a "Right Round" című dallal, mely meg sem állt az amerikai és brit slágerlisták legtetejéig.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kesha

Időpont: június 25.
Helyszín: Felvonulási tér
Bővebb infó: www.t-mobile.hu/t-mobile/sajtokapcsolatok/sajtokozlemenyek/2011/sajtokozlemeny_20110518.xml

Vidék


1. 9. Debreceni Pulykanapok

Debrecenbe kéne menni... főleg június elején. Az eseménysorozat célja, hogy a város egyik szimbólumát, a pulykakakast jobban megismertesse az emberekkel. A fesztivál középpontjában a gasztronómiai és a kulturális események állnak, de kirakodóvásár, utcaszínház, gyermekjátszóház, komoly- és könnyűzenei műsorok is várják az érdeklődőket. A zenéről a debreceni fiatal együttesek gondoskodnak, és a Civis Táncegyesület gazdag műsora is színesíti majd a programot.

www.pulykanapok.hu
www.pulykanapok.hu

Időpont: június 11-12.
Helyszín: Debrecen belvárosa
Bővebb infó: www.pulykanapok.hu/debrecenipulykanapok/

2. Egri Rockfesztivál

Június elején nem csak a kiváló borok miatt lesz érdemes Egerbe látogatni. A Szépasszony-völgy szabadtéri színpadán népszerű rockegyüttesek koncerteznek - fellép többek között a Road, a Subscribe, a Cadaveres és a Watch My Dying formáció. Igazi ereszd el a hajam várható a legfinomabb borokkal és a legvadabb zenékkel!

http://cadaveres.matt.fotoalbum.hu
http://cadaveres.matt.fotoalbum.hu

Cadaveres

Időpont: június 4.
Helyszín: Szépasszony-völgy
Bővebb infó: www.egriprogramok.hu/hu/component/content/article/49/774.html

3. XX. Gencsapáti Pünkösdi Vigasságok

Pünkösd hosszú hétvégéjén immár huszadik alkalommal várja Gencsapáti a turistákat. Van is miért idejönni, hiszen a község színesebbnél színesebb rendezvényekkel kedveskedik a kimozdulni vágyóknak. A számtalan koncert - Republic, Bikini, Hooligans - mellett nem lesz hiány látványkonyhából és kirakodóvásárból sem, de ekkor rendezik meg az országos BMX-versenyt is. Ha nincs még programod Pünkösdre, látogass el Gencsapátiba!

www.republic.hu
www.republic.hu

Republic

Időpont: június 10-13.
Belépő: A Republic, Bikini, Hooligans és a Lord koncert kivételével minden program ingyenes.
Bővebb infó: www.gencsapatipunkosd.hu/punkosd.html

4. VOLT Fesztivál

A soproni VOLT-tal veszi kezdetét az idei fesztiválszezon, mely egészen őszig tart. Sopron szépsége csak ráadás azoknak, akik bulizni jönnek a környékre június legvégén. A népszerű magyar együttesek - Kiscsillag, Quimby, Tankcsapda - mellett olyan népszerű, külföldi előadók, mint Moby vagy a Thirty Seconds to Mars koncerteznek a fesztiválon. Már most szervezd meg a szállást, böngészd át a repertoárt, és irány Sopron!

www.quimby.hu
www.quimby.hu

Quimby

Időpont: június 29.-július 2.
Helyszín: Sopron
Bővebb infó: http://sziget.hu/volt/

5. Miskolci Nemzetközi Operafesztivál

Idén is várja Miskolc az opera szerelmeseit - a tíz nap repertoárjában számtalan színvonalas darab szerepel. Az operafesztivál ötletgazdája Müller Péter Sziámi - ő 2000-2002 között a fesztivál igazgatója is volt. Idén a programok között szerepel többek között Liszt Ferenc: Don Sanche operabemutatója és Verdi: A Trubadúr című operája is. De ezek mellett musical és klasszikus zenei koncertek is várják a Miskolcra érkezőket.

www.operafesztival.hu
www.operafesztival.hu

Időpont: június 9-19.
Helyszínek: Miskolc, Sajószentpéter, Ózd, Tarcal, Aggtelek, Miskolc (Lillafüred)
Bővebb infó: www.operafesztival.hu/

6. Sétatér Fesztivál

Sokan Európa legszebb tereként emlegetik a pécsi Sétateret, mely júniusban remek programokkal várja az érdeklődőket. Fellépnek a hazai könnyűzene népszerű előadói és neves külföldi zenekarok is, de a jazzmuzsika és a fiatal pécsi együttesek sem maradnak ki a programból. Júniusban többek között Rúzsa Magdi és a 30Y is dalol a nívós pécsi rendezvénysorozaton, mely nagyszerű hétnek ígérkezik!

www.30y.hu
www.30y.hu

30Y

Időpont: június 18-26.
Helyszín: Sétatér, Pécs
Bővebb infó: http://pecsikult.hu/hu/events/show/142142/setater-fesztival

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.