Könyvtippünk: "Ismeritek Terézanyut?

2011.06.16. 15:35

Szeretnél egy jó könyvet a nyaralásra magaddal vinni? Nem tudod, mit csomagolj a bőröndbe? Vedd a kezedbe Rácz Zsuzsa új könyvét, garantáltan be fog jönni - az egész családnak! 

Horváth Gergely, az MR2 műsorvezetőjének véleménye:

"Pontosan ez a kérdés a címe Rácz Zsuzsa vadonatúj könyvének is, és ez vicces. Mert én speciel baromira nem szeretném már közelebbről megismerni Terézanyut, Kéki Katát és a többi alibi-egót. Én, mint olvasó férfi, őszintén szólva Rácz Zsuzsára hajtok, régről ismerem, régről szeretem, és már nagyon szerettem volna, ha végre egyszer meztelen önmagában lép elém. Ha ő ír, és úgy ír, ami önmaga. Abban a rövidke műfajban, amit a magam részéről novelkáknak hívnék, de még pontosabb, ha szerzőjével definiáljuk. Te, képzeld, olvastam egy Ráczot. Egy Rácz az kb., maxima három flekknyi reagálás az élet egy teljesen jelentéktelennek tűnő mozzanatára, amiből aztán az írás végére mégiscsak élet-rajz lesz. És Rácz Zsuzsa ebben zseniális. Nem túlzás ez a szó, mert ezekben a rövidekben, vagy nevezzük töménynek, szóval ezekben a most összegyűjtött írásokban fájunk és nevetünk, miközben az életünk fontos dolgait és kérdéseit érintjük egy-egy pimfnek tűnő apropó kapcsán.

Nem tudom, milyen, amikor Rácz Zsuzsa női klubot vezet. Nem tudom, milyen lesz következő regénye, ha írja majd. De azt tudom, hogy Rácz Zsuzsának van egy saját műfaja, és saját műfaja csak annak van, akinek kivételes a világlátása és kivételes az írói tehetsége.

Az Ismeritek Terézanyut? című kiadvány Rácz Zsuzsa válogatott írásait tartalmazza 1990 és 210 közöttről.

Aki jót akar magának, rácsábul."


6 lebilincselő olvasmány a nyári vakációra!http://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20110602-szorakozas-olvasas-konyv-unnepi-konyvhet-6-lebilincselo-olvasmany-a.html Könyvtippünk: Éva lányomhttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20110418-konyvajanlo-olvasnivalo-zsolt-agnes-eva-lanyom.html 11 könyv, csak neked! - A szerkesztőség ajánlatahttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20110414-11-konyv-csak-neked-a-szerkesztoseg-ajanlja.html A világirodalom legfelkavaróbb remekműveihttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20110329-a-vilagirodalom-legfelkavarobb-remekmuvei.html


 

könyvolvasásprogramszórakozás