A világ legveszélyesebb tizenhat évese

film Eric Bana mozi szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Halálos, villámgyors, egy pillanatig sem habozik, és nincs teljesen tisztában a civilizáció játékszabályaival: ő Hanna, a bájos, ártatlan lelkű, tágra nyílt tekintetű kamaszlány, a nevét viselő film főszereplője. Hanna - Gyilkos természet, kritika.
Saoirse RonanEric Bana

www.imdb.com
www.imdb.com



Az apja visszaküldi őt az emberek közé, a feladata pedig a célszemély, azaz egy CIA-ügynöknő (Cate Blanchett) kiiktatása. Az akció balul üt ki, ám Hanna megszökik, és megkezdi vándorlását, melynek során össze kell hoznia egy találkozót az apjával, és megmenekülnie a nyomában lihegő ügynöknő elől. Ám az utazása nemcsak térbeli: egyre inkább felfedezi a világot, az embereket, sőt a saját múltjával kapcsolatban is súlyos titkokra bukkan.

www.imdb.com
www.imdb.com

Tipp! Elképesztő átalakulás! Nézd meg VV Zsófi új arcát képgalériánkban! Katt ide!


Joe Wrightot
Büszkeség és balítélet, Vágy és vezeklés

www.imdb.com
www.imdb.com



Az ördög itt a részletekben és a rendezésben rejlik: a jól kitalált mellékszereplőkben (zseniális például a néhány vonással megrajzolt turistacsalád, akik egy ideig szárnyuk alá veszik Hannát), a különleges, szinte bizarr helyszínekben (mint például a Grimm-mesepark), a fantáziadúsan felépített jelenetekben (lásd a konténerek közötti üldözést), illetve abban az egészen különös, eredeti hangulatban, amelyet Joe Wrightnak sikerült a filmjében elérnie, és ami nagymértékben annak köszönhető, hogy az eseményeket, embereket, helyszíneket Hanna szemén át mutatja, aki pedig ugye most csodálkozik rá először az egész világra. A film emiatt néhol szinte pszichedelikus élményhez közelít, amit csak fokoz a Chemical Brothers elektronikus zenéje.

www.imdb.com
www.imdb.com



Joe Wright mindemellett formai bravúrok sokaságával is teletűzdelte a filmjét, érdemes például megfigyelni azt az egyetlen vágásból álló jelenetet, melyben Eric Bana megérkezik Berlinbe, majd a pályaudvaron átvágva egy aluljáróban bonyolódik verekedésbe. Különleges, nehezen besorolható, egyedi filmélmény a Hanna -Gyilkos természet. Az a típusú mozi, amire sokáig emlékszünk.

Tipp! Őrült kalapok az ascoti derbin! Nézd meg képgalériánkat!



Tippünk: Nézd meg a film előzetesét!



Kiknek ajánljuk?

- akik valami különlegesre, eredetire vágynak
- akik szeretik a Chemical Brothers zenéjét
- akik nem ijednek meg egy kis vértől és erőszaktól

Kiknek nem ajánljuk?

- akiknek túl sok egy gyilkolászó kamaszlány
- akik egy könnyed, vidám filmélményre vágynak
- akik szeretnek belekötni egy történet kisebb logikai bakijába

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.