Végeztek Latin-Amerika egyik legismertebb folkénekesével

gyilkosság Latin-Amerika sztár énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lelőtték Guatemalában Latin-Amerika egyik legismertebb folkénekesét, Facundo Cabralt.

Az 1937-ben született művész Guatemalavárosban adott koncertet, majd Henry Farinas nicaraguai koncertszervezővel útnak indult a repülőtér felé, de megtámadták őket. Álvaro Colom guatemalai elnök szerint a merénylők vélhetően Farinával akartak végezni, a nicaraguai férfi azonban életben maradt, bár súlyosan megsebesült.

Tipp! Hatalmas pörgés volt a Balaton Soundon! Képekért katt ide!



Cristina Fernández
Hugo Chávez "Micsoda fájdalom! Megölték a pampák nagy trubadúrját, Argentínával sírunk".




Az argentin énekes életét végig kísérte a fájdalom és a szegénység. Nyomorúságos gyerekkora volt, feleségét és kisgyerekét 1978-ban repülőszerencsétlenség érte. A zenész csaknem teljesen vak volt, gondja volt a mozgással, megküzdött a rákkal. Művein is átszüremlett nehéz élete, leghíresebb balladája a No soy de aquí ni soy de allá (Nem vagyok innen való, sem onnan) című dal volt. Számait több latin-amerikai zenész, például Juan Luis Guerra is feldolgozta.

Forrás: MTI

Tipp! Morbid fotók, döglött legyek újraélesztve! Nézd meg képgalériánkat!







Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.