Mit? Hol? Mennyiért? - Italkörkép a Szigeten

ital zenei fesztivál Sziget Fesztivál koktél pálinka tudósítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi az a Metapay-kártya? Mit érdemes inni a Sziget Fesztiválon? A sörrel vagy a borral jársz jobban, ha szórakozni akarsz? Tudósítónk kiderítette, hogy hol és mit érdemes kortyolgatni a buli ideje alatt. 

Rajtad van a Szigetelő-szalag, te vagy a király, nem vitás, azonban most nem azért szólítanak le a Blahán, hogy hol a Duna, hanem hogy a romkocsmákban és a szupermarketekben miért nem fogadják el a Metapay-kártyát. Pedig nem fogják, barátom, az a Sziget fizetőeszköze, ott cool vagy, a városban földönfutó, ha nincs kápé. Egyébként praktikus ez a kártyarendszer, leszámítva azt, hogy ha többen szeretnétek megvásárolni egy üveg bort például, akkor esélytelen arányosan elosztani az összeget. Jancsi fizet, Zsuzsi és Andi meg majd a következőt... ha még futja rá. Mert idén se a mi közép-európai pénztárcánkhoz igazították az árakat...

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

Legnagyobb öröm - a söröm!

Csapolt sör már 530-tól kapható, a csintalan Sziget-füzet-szerkesztők odabiggyesztették, hogy 0,5, pedig csak 0,4-et kapunk a kemény forintokért. Továbbra is járja a vizezett vs. nem vizezett sör legendája, tehát aki nem bízik a csaposokban, 690-ért leguríthatja a pléhdobozba zárt malátalevet, amit garantáltan nem hígítottak fel.

Borban az igazság!

A standard borlista szerint 250 forint a folyóbor decije, az Olaszrizlingért és az Irsai Olivérért azonban 390-et kell kicsengetnie a borivónak. Butaság a kocsmákban megvásárolni a bort és a fröccsöt, mert a Borfaluban jobb áron, sokkal finomabb nedűkből válogathatunk. Kisfröccs, nagyfröccs, viceházmester, Krúdy-fröccs, maflás is kapható minőségi borokból és a legkedveltebb pincészetekből. 1500 forintért pazar kis maflást (5 dl bor, 5 dl szóda) kortyolhatsz, amivel sokáig elkeringhetsz a forgatagban.

Sarki fény - évek óta sláger

Évek óta nagyon menőnek számít az a szigetlakó, aki konty alá tölti a szörpös haramiát. A fény nagyon veszélyes, mert először csak sunyin ólálkodik, majd végérvényesen lecsap a fogyasztójára. 900 forintért, kiviszörppel, málnával és bodzával is fogyasztható a szifonos-vodkás veszedelem.

Egy pohárral? Nem, vödörrel!

Szigeten, vödör nélkül? Na ne már! Alapkellék a homokozóvödör, persze nem homokkal van tele, hanem jófajta koktéllal. Tavaly az első napon egy sangria vs. pezsgő kombót teszteltünk (1 üveg pezsgő és 1,5 liter sangria) egy dél-afrikai diákkülönítménnyel, idén viszont még nem találtunk rá a cseles borkoktélra a Borfaluban. A hosszú szívószálas "Sex on the beach" és "Long Island" ice tea is kapható 2500 forinttól felfelé. Ha többen vagytok, nem gond, de hála a Metapay-rendszernek, összedobni az árakat képtelenség. Vagy odaadják készpénzben, vagy nagyvonalúan kifizeted, vagy annyi a barátságnak egy ki nem fizetett ezres miatt.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

Feleselj!

Akik a röviditalra esküsznek, bizony nem jártak jól: a legolcsóbb versenyző,az Unicum (700 forint), egyes pálinkák, a vodka és a gin is 900 forintba kerül. Egy orosz srác a szemünk előtt hőbörgött a vodka ára miatt, holott tudjuk, hogy orosz földön sem ingyen osztogatják a népszerű italt az uborka mellé.

Harapj valamit!

Az italárak tehát így alakulnak, de aki megkívánná a jól megszokott hajnali gyrost, annak is jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia a Metapay-kártyáért. 900 forint a török csemege, pitában. A legjobban még mindig a kövön sütött hot-doggal járnak a hajnali torkosok: 650 forintért dugig ehetik magukat. Persze ez csak a hajnali repertoár: a nemzetek konyhájáról, a szigetes gyorséttermekről egy következő bejegyzésben számolunk be.

"Csak az a volna ne lett volna" - Ilyen volt a Gesztiválhttp://www.life.hu/legykepben/20110809-ilyen-volt-a-sziget-1napja-gesztival.html7 álnéven is alkotó író, akit ismerned kellhttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20110805-irok-akik-alneven-is-tudtak-remekmuveket-alkotni.htmlŐt sem kímélte a rák! 63 évesen távozott az élők sorából az ismert színésznőhttp://www.life.hu/szorakozz/20110805-nehany-honappal-kollegaja-utan-elhunyt-a-pomade-masik-sztarja-annette.htmlFiatalon hunyt el a filmsztár fiahttp://www.life.hu/legykepben/20110808-meghalt-francesco-quinn-anthony-quinn-fia.htmlSúlyosan megsérült VV Gigihttp://www.life.hu/legykepben/20110805-vv-gigi-leserult.htmlÚjabb szépséget csábított el a legsármosabb filmsztárhttp://www.life.hu/legykepben/20110805-george-clooney-es-stacy-keibler-jarnak.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.