Szarvas Noszvaj pálinka fesztivál Budai Vár lekvár gasztronómia méz Kaposvár Győr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeleg az indián nyár, érdemes kihasználnod az utolsó meleg napokat. Hódolj a kulináris élvezeteknek. Az országban szinte egymást érik a különleges gasztroesemények - íme, egy kis ízelítő!

1. Büntetlen örömök - Budai vár

A tengerentúli és európai csokifesztiválok után nálunk is megrendezik az Édes Napok Fesztivált a budai várban szeptember 16. és 18. között. A rendezvényen a legismertebb és legkedveltebb édességek mellett olyan desszertkülönlegességekkel is megismerkedhetsz, mint az Országtorta, a csoki ganache rétegelt krém vagy a libamájas és tokaji aszús csoki. Az ínyencségek mellett helyet kapnak a finom italok is, a hangulatról pedig remek koncertek gondoskodnak.
Bővebb infó: http://www.edesnapok.hu/

Thinkstock
Thinkstock



2. Mézes-mázas élvezetek - Kaposvár

Kaposváron szeptember 9. és 10. között rendezik meg az V. Kaposvári Mézfesztivált a sétálóutcán, ahol megízlelheted a különleges minőségű mézféléket, a kézműves bemutatókon pedig bepillantást nyerhetsz a viaszgyertyaöntés, az agyagozás vagy a gyöngyfűzés rejtelmeibe. A rendezvényen felvonulnak a Méz Lovag Rendek, lesznek néptáncbemutatók és koncertek is. Ha erre jársz, fedezd fel a város nevezetességeit is, és a séta végén kortyolj el egy finom kávét az egykori Stühmer kávéház teraszán.
Bővebb infó: http://www.tourinformkaposvar.hu/

Thinkstock
Thinkstock



3. Szüreti hangulat - Noszvaj

Itt van az ősz és a szüret ideje, ha a városi forgatag után egy hamisítatlan falusi miliőben lazulnál, érdemes ellátogatnod szeptember 9-én a Noszvaji Pincenapokra. A borászati programok mellett igazi gasztrokalandokban lehet részed: megkóstolhatod a finom mustokat, a régi kemencében készült ételeket és a tájjellegű süteményeket. Az élőzenés bortúra kiváló program, ahol a kóstoláshoz borospoharakat és borzsetonokat is vásárolhatsz, és ha igazi retró érzésre vágysz, az utcabálon együtt bulizhatsz Soltész Rezsővel.
Bővebb infó: http://noszvaj.hu/

Thinkstock
Thinkstock



4. Vigadalom minden mennyiségben - Győr

A kikapcsolódáshoz eseménydús programot keresel? A zene, a tánc és a gasztronómia izgalmas egyvelegét kínálja a Magyar Hagyományok Fesztiválja és a IV. Győri Pálinkafesztivál. Kulturális igényed kielégítéséről a Csángó Vigadalom, a Kalotaszegi menyegző, Lúdas Matyi és Sebestyén Márta gondoskodik. A szomjadat remekül olthatod a felállított pálinkabódékban, míg az éhségedet a lacikonyhákban csillapíthatod. A kézműves kirakodóvásárokat a Városi Művészeti Múzeum standjánál nézheted meg, esténként pedig néptáncosok és népi együttesek szórakoztatják a közönséget.
Bővebb infó: http://fesztival.gyor.hu/

Thinkstock
Thinkstock



5. Hamvaskék hagyományok - Szarvas

A valódi szarvasi lekvár sűrű, fekete és nagyon finom, amit első kézből kóstolhatsz meg a XIV. Szarvasi Szilvanapon. A program rendkívül sok érdekességet tartogat, a szilvás gombóc és a többi szilvás finomság mellett megízlelheted a neves szilva- és gyümölcspálinkákat is, a hatalmas rézüstökben készülő szilvalekvárt kis szilkében akár haza is viheted. Szeptember 10-én az Ótemplom mellett fő az 1100 literes óriásbogrács, amiből ingyen lakmározhatsz, míg a látványkonyhán olyan ételkülönlegességek várnak, mint a szilvapálinkával locsolt gyümölcsös pulykacsíkok vagy a szarvasi aszalt szilvás aprópecsenye.
Bővebb infó: http://szilvanap.hu/

Thinkstock
Thinkstock


Borfesztivál, fülledt ritmusok, csokoládéözön - Szeptemberi programkörképhttp://www.life.hu/szorakozz/20110901-fulledt-ritmusok-bor-es-csokoladeozon-szeptemberi-programkorkep.htmlTiéd a természet! A legjobb hazai piknikhelyekhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110825-tied-a-termeszet-a-legjobb-hazai-piknikhelyek.htmlFedezd fel Dubrovnik csodáit!http://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110819-utazas-program-fedezd-fel-dubrovnik-csodait.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.